1 pachet = 1 vaccin, campania Pampers UNICEF la a 3-a editie

/ / Modificat: 2011-01-20
1 pachet = 1 vaccin, campania Pampers UNICEF la a 3-a editie

Pampers si UNICEF isi unesc din nou fortele in campania "1 pachet = 1 vaccin", aflata la cea de a treia editie in Romania.

Pampers si UNICEF au dat startul oficial al campaniei, in incinta Bibliotecii Academiei Romane, intr-un eveniment gazduit de Aurelian Temisan si Monica Davidescu – sustinatori ai campaniei.

Impreuna cu Pampers si UNICEF, parintii din Romania pot da o sansa la viata celor afectati de tetanosul matern si neonatal si le pot oferi copiilor din toata lumea, printr-un gest simplu, cea mai buna ingrijire. Iubirea si grija oferite celor mici sunt cele care ii ajuta sa isi urmeze visul. Elevii Colegiului de Arte "Dinu Lipatti" s-au alaturat si ei campaniei si in cadrul evenimentului de lansare au sustinut un concert cu lucrari celebre din repertoriul muzicii clasice.

Evenimentul de lansare i-a avut ca invitati pe sustinatorii campaniei Pampers – UNICEF: Anca Turcasiu, Bianca Brad, Wilmark, Rita Muresan, Mihaela Cernea, mama ambasadoare Tanta Nedelcu si psihologul Cristiana Haica. Ei s-au alaturat eforturilor Pampers si UNICEF de a schimba, printr-un simplu gest, destinul a milioane de mame si copii din intreaga lume.

In prezent, la nivel global sunt 170 milioane de femei si copii care au nevoie de ajutorul si bunavointa noastra. Copii si mame din 40 de tari aflate in curs de dezvoltare sunt expusi zilnic riscului de a se imbolnavi de tetanos, multi dintre cei afectati de aceasta maladie traind in zone greu accesibile, lipsite de serviciile medicale de baza.

"Anul acesta ne bucuram sa avem alaturi de noi sustinatori din editiile trecute si noi ambasadori. Ei vor sa se alature eforturilor Pampers si UNICEF de a le oferi copiilor si mamelor amenintati de tetanos, o sansa la viata. Si pentru ca editiile trecute ale campaniei ne-au aratat ca parintii din Romania sunt dornici sa ii ajute pe cei mai putin norocosi, vrem sa le multumim pentru generozitatea si grija lor si speram sa ii avem alaturi si anul acesta, pentru ca ajutorul fiecaruia dintre noi conteaza", declara reprezentantul Pampers in Romania.

4,6 milioane de vaccinuri in urma campaniilor din Romania

Pana acum, sustinatori din intreaga lume ai campaniei initiate de catre Pampers si UNICEF, "1 pachet = 1 vaccin", au reusit, printr-un singur gest, sa schimbe vietile a 100 de milioane de oameni. In Romania, campania a facut posibila donarea sumei necesare achizitionarii a 4,6 milioane de vaccinuri, prin bunavointa si generozitatea parintilor din toata tara. Pampers si UNICEF le multumesc acestora si ii invita sa fie alaturi de ei in efortul de a contribui la salvarea celor care inca au nevoie de ajutor.

"Este greu de conceput ca sute de mii de copii inca mor in fiecare an din cauza tetanosului, atunci cand ar avea sansa sa traiasca. Sansa lor este un simplu vaccin – considerat un lucru banal in tarile noastre, dar un noroc nesperat in tarile in curs de dezvoltare din Africa sau Asia. Eliminarea tetanosului este posibila, iar acum avem convingerea ca vom atinge acest obiectiv pana in 2012, cu ajutorul partenerului nostru, Pampers", a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF in Romania.

Cum ajuti?

Ca si in anii trecuti in Romania, in 2011 parintii au posibilitatea de a se alatura campaniei Pampers -UNICEF. Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede cumparate in perioada ianuarie – februarie de catre familiile din Romania, Pampers va dona catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin anti-tetanos. In plus, Pampers va dona si anul acesta maternitatilor din patru orase, mobilier pentru nou-nascuti si scutece Pampers, oferindu-le copiilor conditii cat mai bune inca din primele clipe de viata.

De data aceasta, mamicile vor fi cele care vor decide unde vor ajunge donatiile. Astfel, incepand cu luna ianuarie, pagina de Facebook "Lumea mamicilor" va fi locul in care mamele vor avea posibilitatea sa sustina campania globala "1 pachet = 1 vaccin", participand la mozaicul Pampers - UNICEF si in acelasi timp, sa sustina maternitatea din orasul pe care il doresc, adunand cat mai multe voturi pentru orasul lor.

Despre tetanos la nou-nascuti

Pentru ca populatia cu cel mai mare risc de imbolnavire traieste in mediul rural, fara a avea acces la servicii medicale sau educatie, viteza cu care se raspandeste tetanosul nu este cunoscuta.

Dr. Rownak Khan, specialist UNICEF: "Tetanosul, cunoscut de asemena sub denumirea de "ucigas tacut" este veriga slaba a sistemelor de sanatate. Cele mai multe decese au loc acasa si apar in randul celor mai vulnerabile populatii, care traiesc in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, tetanosul este o boala care poate fi prevenita printr-un simplu vaccin – chiar si un singur deces survenit in urma bolii fiind un adevar greu de suportat.

Pentru multe dintre femeile si copiii afectati de tetanos, serviciile medicale de baza sunt un lucru la care nici macar nu viseaza. De aceea, este nevoie, mai mult decat oricand, sa actionam impreuna pentru a-i ajuta pe cei care sunt expusi acestei boli. Este inacceptabil ca mii de copii sa moara din cauza unei boli care poate fi combatuta printr-un vaccin".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre