Retete de bauturi savuroase de Halloween pentru copilul tau!

/ / Modificat: 2015-10-29
Retete de bauturi savuroase de Halloween pentru copilul tau!

Halloweenul e o sarbatoare de care se bucura foarte mult copiii. Pentru ei ne costumam in personaje infricosatoare, decoram toata casa, sculptam dovleci si preparam deserturi tematice, pentru zambetul lor si pentru bucuria pe care o aduc aceste traditii, chiar daca ele sunt imprumutate de la americani.

De altfel, putin conteaza ca nu este neaparat o sarbatoare romaneasca, atata vreme cat micutii se distreaza copios si au parte de o zi pe gustul lor. Pentru a sarbatori Halloweenul asa cum se cuvine, noi iti propunem cateva retete de bauturi absolut delicioase.

Bautura cu portocale si scortisoara

bautura_portocale_scortisoara

Iata de ce ai nevoie pentru a pregati aceasta licoare pentru copiii tai:

- 4 litri de suc de portocale 100% natural

- o portocala taia in felii

- 10 bucati de cuisoare intregi sau o piscatura de cuisoarea macinate

- 5 batoane de scortisoara sau 1/2 lingurita de scortisoara macinata

- o lingura de suc de lamaie proaspat stors.

Pune toate aceste ingrediente intr-o oala incapatoare si fierbe compozitia la foc mic. Serveste bautura calduta.

O bautura de culoarea "verde monstru"

suc_verde

Ingredientele pentru a face aceasta bautura sunt:

- suc de mere verzi (sau orice alt suc de culoare verde)

- inghetata de vanilie

- pahare de inghetata Sundae

Modalitatea de preparare este extrem de simpla. Pune suc in pahar pana il umpli pe jumatate apoi adauga o cupa de inghetata. Iti mai trebuie doar paie pentru a servi bautura si gata, ai preparat un deliciu pentru prichindei.

Ciocolata calda insangerata

La finalul lui octombrie, temperaturile nu sunt foarte prietenoase, asa ca o ciocolata calda este mai mult decat binevenita. Pentru a respecta tematica Halloweenului, noi ne-am gandit sa-ti aratam o reteta pentru o ciocolata insangerata.

- o sfecla rosie

- 2 cesti de lapte

- 2 - 4 linguri de cacao

- 2 - 4 linguri de miere (dupa gust)

Intr-o tigaie/oala in care faci de obicei sosuri, pune sfecla taiata cuburi si laptele si lasa-le sa fiarba impreuna la foc mic. Cat stau aceste doua ingrediente pe foc, amesteca mierea si cacaua pana obtii o pasta omogena.

Scoate bucatelele de sfecla din lapte, acest ingredient este folosit doar pentru a colora bautura, asa ca dupa ce laptele s-a colorat intr-o nuanta de ros, ele pot fi scoase. Pune pasta de miere si cacao in lapte cat este inca fierbinte si amesteca pana bautura devine omogena.

Serveste ciocolata cu un strat generos de frisca sau cu bezele gumate.

Cocktailul lui Dracula

dracula

Dracula, un personaj atat de celebru, care isi are radacinile chiar la noi in tara nu poate fi ocolit de Halloween. Iata cum poti face o bautura pe gustul copiilor in cinstea contelui vampir.

Ai nevoie de:

- un litru de suc de cirese

- coaja de la o portocala

- 2 batoane de scortisoara

- 5 bucati de cuisoare sau un praf de cuisoare macinate

- 3 felii foarte subtiri de ghimbir

Intr-o oala suficient de mare pune sucul de cirese, coaja de portocale, scortisoara, cuisoarele si ghimbirul. Incalzeste ingredientele la foc mic pana cand da in clocot. Opreste focul si lasa-l sa se raceasca. Daca vrei sa prepari o cantitate mai mare din aceasta bautura, poti sa dublezi cantitatile, rezultatul va fi la fel de aromat.

Bautura cu sorbet de portocale

sorbet_portocale

Este o bautura delicioasa, pe care copiii o vor adora si care poate fi servita din borcane decorate cu abtibilduri tematice.

Ai nevoie de:

- suc natural de portocale

- apa minerala

- suc natural/compot de ananas

- serbet de portocale

Amesteca prima data sucul de portocale cu cel de ananas. Pune in borcane o cupa de serbet, adauga sucul de portocale si ananas. Adauha apa minerala si paiele si gata, ai o bautura gustoasa si sanatoasa pentru seara de Halloween.

Ciocolata calda cu glazura de...ochi

ciocolata_calda

Ciocolata calda este o bautura care le place copiilor, dar si adultilor. In seara de Halloween, ce poate fi mai placut decat sa urmaresti alaturi de intreaga familie un film, sa stati sub paturica si sa sorbiti o delicioasa ciocolata calda?

Iata de ce ai nevoie ca sa prepari aceasta bautura:

- 100 de grame ciocolata neagra

- 150 de grame cacao pudra

- 100 de grame de zahar pudra

- 20 de grame lapte praf

- lapte (cantitatea folosita depinde de gustul tau)

- bezele gumate

- drajeuri de ciocolata

Marunteste ciocolata cu ajutorul unui cutit sau da-o prin razatoare. Pune intr-un blender cacaoa, zaharul, laptele praf si ciolocalata amaruie maruntita. Vei obtine un mix sub forma de pudra/publere. Doua linguri din acest amestec este suficienta pentru a obtine o cana de ciocolata calda. Asadar, pune intr-un ibric la foc mic o cana de lapte si doua linguri din amestecul obtinut din celelalte ingrediente, amesteca bine in compozitie pana se omogenizeaza.

In ciocolata pune doua bezele gumate, iar peste fiecare bezea pune cate un drajeu de ciocolata.

Modalitati de a decora bauturile de Halloween

De Halloween, poti sa decorezi intr-un mod distractiv paharele copiilor, indiferent ce au in ele, chiar si apa. Se vor bucura cu siguranta odata ce vor vedea decoratiuni tematice in pahar.

Daca ai preparat un punci fructat pentru Halloween, pune in bol o manusa chirurgicala umpluta cu apa, legat ala varf si lasata la congelator peste noapte. Dupa ce ingheata bine continutul, scoate manusa; vei obtine o bucata de gheata in forma de mana. Astfel, bautura va fi rece si va fi decorata in spiritul Sarbatorii.

monstrii_halloween

Poti, de asemene, in tavitele pentru gheata sa pui niste jeleuri in forma de viermi, adaugi apa peste, lasi tavita in congelator pana se formeaza cuburile de gheta. Poti folosi cuburile de gheata pentru a raci bauturile apoi, iar viermisorii gumati pot fi mancati de cei mici.

Pentru pranzul de la scoala, ii poti pune in pachet o cutie de suc decorata pentru Halloween. Este extrem de simplu! Pui cateva picaturi de lipici pe cutie, infasori cutia in tfon, lipesti doua abtibilduri "googly eyes" si micutul tau va aprecia cu siguranta aceasta modalitate simpatica de a-ti prezenta bautura de pranz. Poti folosi in locul tifonului banda adeziva alba.

Ce parere ai despre retetele noastre de bauturi pentru Halloween? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween Retete bauturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre