Ziua Internationala a Padurii, marcata prin sport si impaduriri

/ / Modificat: 2016-03-21
Ziua Internationala a Padurii, marcata prin sport si impaduriri

Sarbatoreste Ziua Internationala a Padurii ajutand la plantarea si ingrijirea a peste 20.000 de puieti: Alearga si impadureste romaneste si tu la Crosul Padurii 2016!

21 martie este ziua in care in toata lumea sarbatorim Ziua Internationala a Padurii. Bucurestenii au astazi ocazia sa se alature milioanelor de oameni din lumea intreaga ce ajuta si se implica in conservarea si dezvoltarea de noi paduri, prin inscrierea la cel mai mare eveniment caritabil pentru mediu din Romania.    

Crosul Padurii 2016, sustinut de Kaufland Romania, este un eveniment al carui obiectiv final este plantarea si ingrijirea a minim 20.000 de puieti. intreaga suma stransa din taxele de participare se va transforma in puieti plantati de Padurea Copiilor pe terenuri agricole degradate din sudul tarii. Mai sunt 10 zile pana la incheierea inscrierilor online.

Crosul Padurii2016, sustinut de Kaufland Romania, isi asteapta concurentii la start in weekendul 16 - 17 aprilie, cu 4 probe: copii, 5, 10 sau 15 kilometri.  Sambata, 16 aprilie este ziua dedicata curselor de alergare de 500 si 1000 de metri, iar micii participanti se vor putea distra educativ si la atelierele creative pregatite pentru ei. Duminica este ziua adultilor, cei care au ales sa impadureasca prin alergare! 

In spiritul "Romanul este acum frate cu codrul" organizatorii evenimentului ii invita pe participanti sa alerge si sa impadureasca alegand o costumatie sportiva mai atipica si... traditional romaneasca: opinci, brau, ie. Tricoul oficial al evenimentului poarta si el motive de pe iile traditionale romanesti.

"Crosul Padurii este un eveniment marca Padurea copiilor, demarat in anul 2009, asa ca iata-ne ajunsi acum la cea de a 8-a editie. Astazi este o zi foarte aproape de noi si cauza noastra, este Ziua Internationala a Padurilor. Asa ca vrem sa va invitam sa o sarbatoriti cu un gest minunat: inscriindu-va la Crosul Padurii,veti alege sa alergati si sa va distrati alaturi de prietenii vostri, si, totodata, sa ajutati impaduririle. Va asteptam cu multe surprize frumoase la start si… in tinuta traditionala!" spune Teodora Palarie, coordonator Padurea Copiilor.

„Pentru Kaufland a fi o companie responsabila inseamna sa ne implicam in comunitatea in care suntem prezenti. Noi luam in serios responsabilitatea pe care o avem fata de mediu si fata de societate. Dorim sa ajutam comunitatea sa inteleaga beneficiile unui vieti sanatoase. si ne dorim sa fim mai constienti de valorile sustenabile ale actiunilor noastre. Putem fiecare sa contribuim la o zi de maine mai buna!", spune Anna-Katharina Scheidereiter - responsabil CSR Kaufland Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre