Tratamentul chiropractic - previne si ameliroeaza afectiunile specifice sezonului de vara

/ / Modificat: 2016-05-25
Tratamentul chiropractic - previne si ameliroeaza afectiunile specifice sezonului de vara

Intermedicas Worldwide (www.intermedicas.com), clinica specializata in second opinion medical, il readuce la Bucuresti pe dr. Lou Jacobs, renumit chiropractor din Statele Unite ale Americii, primul chiropractor american atestat in Romania si unul dintre cei doi chiropractori recunoscuti de catre Ministerul Sanatatii, in perioada 16 mai – 23 iunie 2016.

In perioada verii, corpul si, in special coloana vertebrala, sunt expuse unui nivel suplimentar de presiune. Reluarea activitatilor fizice sau extinderea varietatii de exercitii, practicarea sporturilor sau a diferitelor activitati recreative in aer liber, precum si schimbarile de temperatura sau de alimentatie, pot impacta corpul si favoriza aparitia sau acutizarea durerilor cronice de vara, cum ar fi durerile cervicale sau lombare, migrenele, indigestiile, dar si sinuzita, nevralgiile, durerile in gat sau gripele.

Chiropractica este o forma de medicina alternativa care se concentreaza pe manipularea gentila a coloanei vertebrale pentru a elimina perturbarile aparute la nivelul sistemului nervos. Tratamentul chiropractic si-a dovedit eficienta de-a lungul timpului pentru un numar semnificativ de conditii medicale asociate cu afectiuni ale coloanei vertebrale sau afectiuni scheleto-musculare si articulare.

"Chiropractica este o stiinta si o arta bazata pe premisa ca nivelul optim de sanatate depinde, in mare parte, de functionarea normala a sistemului nervos, fara interferente la nivelul coloanei sau al structurilor adiacente. Sezonul cald ne permite sa iesim mai mult si sa practicam serie de activitati in aer liber: alergam, inotam, mergem pe bicicleta sau pe patine cu rotile, jucam tenis sau facem plimbari mai lungi. Toate aplica un soc asupra corpului, chiar daca am mentinut o rutina activa in sezonul rece. Chiropractica ajuta, pe de-o parte, la atenuarea acestui soc si a durerilor aferente si, pe de alta, le poate preveni", explica dr. Lou Jacobs, chiropractor american si medic partener Intermedicas.

Conform cercetatorilor americani, o crestere cu 5 grade celsius peste temperatura normala poate creste cu 7,5 % riscul aparitiei cefaleei de vara sau a durerilor de cap. Totodata, un studiu derulat de Montefiore Medical Center in 2014 arata ca peste 80% din populatie se confrunta cu nevralgie migrenoasa la inceputul verii.

Sezonul de vara afecteaza deopotriva si copiii, printre cele mai frecvente afectiuni se numara otita externa, alergiile, afectiunile digestive, dar si leziunile si traumatismele. Conform studiului "Summer Safety" derulat de Kids in Danger (KID) in anul 2014, cele mai multe leziuni ale oaselor si articulatiilor la tinerii de sub 14 ani au fost inregistrate in perioada verii, iar locurile de joaca, bicicletele, skateboard-urile si inotul sunt activitatile responsabile pentru acestea.

"Ajustarile pediatrice sunt sigure, gentile si eficiente atunci cand sunt realizate de un chiropractor acreditat. Studiile au demonstrat ca accelereaza procesul de vindecare si ajuta corpul sa reziste mai bine in fata afectiunilor si a traumelor la care sunt expusi copii", a adaugat dr. Jacobs.

Dr. Lou Jacobs este fondatorul Centrului Jacobs de Chiropractica, Acupunctura si Chiropractica Perinatala si Pediatrica din Maine, SUA. Dr. Jacobs este licentiat al Universitatii Maine (S.U.A ) si al Universitatii de Politehnica din Beijing, China. Diploma de doctor in chiropractica a primit-o de la "Colegiul de chiropractica Cleveland" din Kansas, Missouri, Statele Unite ale Americii. De asemenea, este membru al Asociatiei Internationale de Chiropractica Pediatrica, al Asociatiei de Chiropractica din Maine, al Asociatiei Internationale de Chiropractica si al Federatiei Internationale de Chiropractica.

Pe langa acestea, Dr. Lou Jacobs a acumulat peste o suta de ore de educatie chiropractica de la absolivrea studiilor superioare. In cei peste 13 ani de experienta, dr. Lou a rezolvat cu succes un numar semnificativ de cazuri complexe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre