Traseul Cultural Cu bastonul prin Bucuresti 2013

/ / Modificat: 2013-08-05
Traseul Cultural Cu bastonul prin Bucuresti 2013

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN a lansat sambata, 27 iulie 2013, un nou traseu cultural al Capitalei, in cadrul proiectului "Cu bastonul prin Bucuresti". tur ghidat ARCEN.

Primele doua tururi ghidate organizate sambata, 27 iulie si duminica, 28 iulie, s-au bucurat de participarea a peste 200 de persoane, de toate varstele, dornice sa descopere orasul pas cu pas.

Proiectul "Cu bastonul prin Bucuresti", aflat la cea de-a patra editie, include anul acesta in traseul ales si zone candva reper pentru viata culturala a orasului, care se gasesc astazi intr-o ingrijoratoare stare de degradare.

Prin aceasta initiativa, ARCEN incearca sa atraga atentia locuitorilor orasului asupra  necesitatii salvarii acestor zone istorice si de patrimoniu neglijate de autoritati, marcate in mod vizibil de nepasare si incoerenta urbanistica.

Ghizii arcen Cu joben si baston, ii asteapta si in urmatoarele week-end-uri pe toti cei care doresc sa afle mai multe despre istoria si societatea orasului Bucuresti.

ARCEN a pregatit o serie de povesti interesante despre cofetariile capitalei interbelice, despre gradinile si teatrele de vara, despre pasiunea bucurestenilor pentru filme si carti, dar si despre primari ai Bucurestiului care raman pana astazi repere incontestabile.

Proiectul "Cu bastonul prin Bucuresti" continua pana pe 8 septembrie, in fiecare sambata si duminica, sambata de la ora 11:00 si duminica de la ora 18:00, punctul de plecare fiind de fiecare data Cercul Militar National.

Traseul cultural se desfasoara pe o distanta de doi km, in perimetrul strazilor: Calea Victoriei – str. Constantin Mille – str. Ion Brezoianu – str. Ion Zalomit – str. Ion Campineanu – str. Benjamin Franklin – str. Nicolae Golescu- Bulevardul Magheru si dureaza doua ore.
      

Participarea la turul ghidat pietonal este gratuita.

Turul-ghidat "Cu bastonul prin Bucuresti" va avea loc in urmatoarele zile:

3 - 4 august
10 - 11 august
17 - 18 august
24 - 25 august
31 august – 1 septembrie
7-8 septembrie, sambata de la ora 11.00 si duminica de la 18.00

Sursa: www.arcen.info

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre