Tedi lanseaza programul educativ Scoala sigurantei

/ / Modificat: 2015-11-24
Tedi lanseaza programul educativ Scoala sigurantei

Tedi lanseaza, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si cu Politia Romana, programul Scoala sigurantei, adresat elevilor aflati in primul an de studiu. 

Demarat in luna septembrie, programul se va desfasura pe tot parcursul anului scolar 2015-2016. Scopul programului este informarea copiilor privind potentialele pericole si furnizarea de solutii prin metode educative specifice varstei lor pentru gestionarea acestora. 

In programul Scoala sigurantei Tedi s-au inscris 645 de scoli din 415 localitati, insumand un total de 30.023 elevi de clasa I.

„Tedi este preocupat de dezvoltarea armonioasa a copiilor, de procesul de transformare a acestora in adolescenti atenti si responsabili. Ca parte a acestei preocupari, Tedi a creat programul Scoala sigurantei, al carui scop il reprezinta insusirea de catre elevii din clasele I a informatiilor privind siguranta in diferite situatii: in drum spre scoala, la scoala, acasa sau in timpul vacantelor. Alaturi de scoala si familie, consideram utila  implicarea noastra in formarea celor mici si vom ramane consecventi in derularea acestui tip de programe”, a declarat Mihaela Grelus, director de marketing, Tymbark Maspex Romania. 

„Educarea copiilor in domeniul siguranÈ›ei este un proces de durata, care necesita cunoÈ™tinÈ›e, exercitiu si multa implicare, atat din partea parinÈ›ilor, cat È™i a invaÈ›atorilor. Tocmai de aceea, suntem interesati ca activitatile didactice specifice formarii abilitaÈ›ilor de viaÈ›a sa fie cat mai prezente in scolile din Romania. Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice sustine programul Scoala sigurantei si il apreciaza ca fiind foarte util in directia cresterii sigurantei elevilor atat la È™coala si acasa, cat È™i in spatii rutiere, sociale, de timp liber È™i virtuale” a declarat Rodica Diana Cherciu, inspector general in cadrul Directiei Generale Invatamant Preuniversitar, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

„Scoala sigurantei ofera posibilitatea de a-i asigura pe cei mici ca prietenii lor, politistii, vor fi intotdeauna alaturi de ei, la nevoie. Pentru Politia Romana siguranta cetatenilor, indiferent de varsta, reprezinta o prioritate.”, a declarat comisarul – sef de politie Constantin Stroescu, directorul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Politia Romana va fi prezenta in cadrul programului prin delegarea mai multor angajati care vor informa copiii despre potentialele pericole si le vor oferi solutii privind gestionarea acestora.

Dupa primele activitati desfasurate in cadrul programului Scoala sigurantei Tedi, Doros Ioana, prof. inv. primar la Colegiul National Petru Rares, Beclean, Bistrita-Nasaud ne-a transmis: Programul Scoala sigurantei este atractiv, interesant, elevii inteleg mai bine importanta sigurantei vietii noastre, necesitatea protectiei in fata pericolelor si reusesc sa gaseasca cele mai bune solutii in situatii inedite, in momentele in care parintii nu sunt in preajma lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre