Teatrul National de Opereta Ion Dacian participa la EDU 2012

/ / Modificat: 2012-11-26
Teatrul National de Opereta Ion Dacian participa la EDU 2012

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" anunta participarea la Targul educational "EDU 2012" cu proiectul "Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania –SCENART", in perioada 11-13 mai 2012 la Romexpo.

machiajTeatrul National de Opereta “Ion Dacian”, in calitate de furnizor de formare autorizat in domeniul artelor spectacolului, va participa cu un stand expozitional dedicat proiectului de formare profesionala Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania - SCENART la targul educational "EDU 2012", desfasurat la Romexpo in perioada 11-13 mai 2012.

SCENART este primul proiect strategic dedicat formarii profesionale in meseriile specifice artelor spectacolului din Romania si a fost initiat de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano. Proiectul se desfasoara pe o durata de trei ani, in perioada octombrie 2009 - septembrie 2012 si cuprinde o serie de 16 cursuri de formare, fiind dedicat dezvoltarii profesiilor specifice artelor spectacolului (maestru lumini, maestru sunet, manager de proiect, recuziter, costumier si altele), care sunt putin sau deloc reprezentate in programele de studiu existente.

costume_teatruProiectul urmareste crearea unui centru de pregatire unde profesionistii din domeniul artelor spectacolului pot sa urmeze cursuri de perfectionare, obtinand o certificare nationala pentru meseriile specifice domeniului, recunoscuta de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si emisa de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" in calitate de furnizor de formare autorizat.

In cadrul standului SCENART, pe perioada targului, participantii vor putea lua parte la o demonstratie de machiaj de teatru cu efecte speciale realizata de unul din formatorii pentru cursul de machior spectacole desfasurat in cadrul proiectului, vor putea vedea de aproape un costum de teatru pentru a observa tehnicile speciale de cusut folosite in realizarea acestuia si vor putea consulta materialele informative ale proiectului.

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" este prima institutie de spectacole care participa in calitate de furnizor de formare autorizat la un targ de oferte educationale, sustinand astfel profesionalizarea domeniului artelor spectacolului, dar si perfectionarea si motivarea personalului sau pentru a putea raspunde tuturor cerintelor si exigentelor pietei de profil din lume.

Targul desfasurat la Romexpo se desfasoara sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si vine in intampinarea tuturor celor interesati de perfectionare si instruire cu o gama variata de oferte si produse educationale in conformitate cu standardele internationale. Evenimentul este adresat atat publicului larg, cat si reprezentantilor institutiilor de invatamant care prospecteaza piata educationala in cautare de dotari moderne pentru sali de clasa, amfiteatre si laboratoare.

In perioada 11-12 mai, targul va putea fi vizitat intre orele 10.00 si 18.00, iar pe 13 mai, intre orele 10.00 si 16.00.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente parinti

Articole recomandate

Citeste si despre