Targul de carte Bookfest, 28 mai - 1 iunie

/ / Modificat: 2014-05-29
Targul de carte Bookfest, 28 mai - 1 iunie

Salonului International de Carte Bookfest a ajuns la editia a IX-a, iar cei peste 150 de expozanti se pregatesc sa aduca publicului cititor aproape de 1.000.000 de volume, dintre care cateva mii de titluri noi.

Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, ce variaza de la lansari, dezbateri si colocvii pana la proiectii cinematografice si evenimente interactive. Un loc special in programul Bookfest il vor ocupa copiii, nu numai pe 1 iunie, ci pe toata perioada evenimentului, acestia avand un spatiu special amenajat unde vor putea participa la ateliere, lecturi si evenimente special gandite pentru ei.

Invitatul de onoare al celei de-a IX-a editii a Salonului International de Carte Bookfest va fiPolonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre urmatorul Nobel”, Institutul Polonez pregateste pentru Bookfest 2014 o serie de evenimente menite sa promoveze literatura polona si sa sporeasca interesul publicului roman pentru autorii contemporani, dar si clasici polonezi.

Pe toata perioada salonului, vizitatorii vor avea acces gratuit la cinematograful de arta Bookfest, in cadrul caria vor rula filme premiate la festivaluri internationale oferite de Institutul Maghiar din Bucuresti, Ambasada Norvegiei, Institutul Francez din Bucuresti si Institutul Polonez.

Institutul Polonez pregateste in preajma Bookfestului si o serie de evenimente conexe, precum proiectia unei serii de filme – ecranizari ale unor romane poloneze („Literatura in cinema”, in colaborare cu Club Control), o serie de spectacole-lectura („Literatura pe scena”, in colaborare cu UNATC) si un joc urban („Literatura pe strada”). Tot in perioada Bookfest, Gradina Verona va gazdui o expozitie de ilustratii pentru copii, intitulata „Fauna, flora si pirati” („Literatura in ilustratie”, in colaborare cu Libraria Carturesti).

Accesul la Bookfest cat si la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi urmatorul:

- miercuri, 28 mai: 10:00-20:00;

- joi, 29 mai: 10:00-20:00;

- vineri, 30 mai: 10:00-21:00;

- sambata, 31 mai: 10:00-21:00;

- duminica, 1 iunie: 10:00-20:00.

Salonul International de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania si cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri

Articole recomandate

Citeste si despre