Tandarica strange donatii pentru copii din comunitati sarace. Doneaza o carte, o jucarie, un penar!

/ / Modificat: 2015-03-27
Tandarica strange donatii pentru copii din comunitati sarace. Doneaza o carte, o jucarie, un penar!

Tandarica strange donatii pentru copii din comunitati sarace. Doneaza o carte, o jucarie, un penar!

Teatrul de Animatie Tandarica strange donatii pentru copii din comunitati sarace.

Pana pe 12 aprilie toti cei care vor sa aduca un ajutor pentru educatia unor copii din comunitati sarace sunt asteptati cu carti, rechizite si jucarii la Teatrul de Animatie Tandarica din Lahovari, Str. Eremia Grigorescu nr. 24. 

Jucariile, cartile si rechizitele donate pana pe 12 aprilie vor ajunge, alaturi de echipa tandarica si OvidiuRo, la copiii prescolari fara posibilitati materiale din Valea Stanciului, Jud Dolj, comunitate proaspat intrata in programul Fiecare Copil in Gradinita

Fiecare Copil in Gradinita se adreseaza celor mai saraci copii – cu varste intre 3 si 5 ani, care traiesc in locuinte improprii si aglomerate din zone izolate, cu acces limitat la apa potabila si servicii medicale de baza. Acesti copii prezinta cel mai ridicat risc de abandon scolar iar OvidiuRo si-a propus sa previna acest fenomen prin intermediul unui program care ii aduce zilnic la gradinita (educatia timpurie fiind primul pas in cresterea nivelului de educatie in randul copiilor defavorizati)

Problema rechizitelor pentru copiii care intra in program este una presanta, multi dintre ei neavand ocazia sa tina un creion in mana sau sa rasfoiasca o carte inainte de a ajunge la gradinita. De aceea, orice ajutor are darul de a creste calitatea educatiei si dragostea acestor copii pentru gradinita si pentru invatatura.

Tandarica isi propune sa fie aproape de cati mai multi copii si sa sprijine sansa la educatie si la o viata mai buna a celor mai putini norocosi. Actorii teatrului joaca benevol, in fiecare an, piese numai si numai pentru micii pacienti ai unor spitale precum Institutul Oncologic Bucuresti, Spitalul Grigore Alexandrescu sau Spitalul Marie Curie. 

Anul trecut, in cadrul campaniilor caritabile de Craciun si Pasti, a fost donata o cantitate impresionanta de jucarii, carti si hainute iar peste 300 de copii internati in spitalele Marie Curie si Grigore Alexandrescu sau aflati in grija unor centre sociale au primit daruri folositoare cu ajutorul tandarica si al asistentilor sai.

Campania imparte din Suflet, Doneaza O Carte, O Jucarie, Un Penar! vine in continuarea actiunilor caritabile Daruieste Zambete, Doneaza Jucarii! si Imparte din Suflet, Doneaza Haine!, care fac parte din proiectul Tandarica, Prietenul Tau Cel Mai Bun, componenta caritabila a institutiei teatrale din Bucuresti. 

Mai multe infomatii despre proiectele si campaniile sociale ale teatrului pe www.teatrultandarica.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre