Suprematia rechinilor

/ / Modificat: 2014-02-12
Suprematia rechinilor

Conferinta: Suprematia rechinilor

15 februarie 2014, ora 11.00

Prezinta: George Nazareanu

Rechinii reprezinta superioritatea si autoritatea absoluta in lumea oceanica, datorita numeroaselor adaptari ingenioase la mediu pe care acestia le poseda.

Multe dintre speciile de rechini, desi se afla in varful lantului trofic sunt amenintate cu disparitia din pricina poluarii masive, a distrugerii habitatelor si a pescuitului necontrolat. Diminuarea sau mai rau, dispariatia rechinilor din mari si oceane ar avea consecinte grave, avand loc un dezechilibru major al biocenozei marine.

Daca acest lucru s-ar intampla, o data cu disparitia rechinilor, peste 70% din fauna din mediul acvatic marin ar fi de asemenea amenintata cu disparitia, existand repercusiuni si in mediul terestru.

In cadrul conferintei "Suprematia rechinilor" veti afla care este rolul major al rechinilor si cum asigura acestia existenta unei biodiversitati foarte bogate in apele oceanice; in cate moduri sunt afectati de actiunile omului, dar si ce ar trebui remediat pe plan global pentru refacerea populatiilor de rechini deja afectate.

Conferinta face parte din programul educational: "La Antipa, in spatele usilor inchise"

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Informatii suplimentare despre programele de educatie: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre