Scriere creativa pentru copii, cu scriitoarea Adina Rosetti

/ / Modificat: 2015-09-10
Scriere creativa pentru copii, cu scriitoarea Adina Rosetti

Copiilor le place sa inventeze povesti: sa nu le antrenam acest talent! Fluenta in exprimare, felul in care organizeaza o naratiune le vor fi de folos si daca mai tarziu nu vor alege o profesie literara.

Atelierul coordonat de scriitoarea Adina Rosetti ii incurajeaza pe copii sa citeasca mai mult, le antreneaza abilitatile de storytelling si de intelegere a unui text, ii invata sa faca distinctia intre fictiune si non-fictiune, sa depaseasca blocajele prin trucuri amuzante, ii sustine sa nu se supuna cliseelor si sa scrie pentru placerea lor. 

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, fictiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginatie si joc. In partea a doua, se va vorbi despre cum se construieste o poveste – naratiune, personaje, dialog si asa mai departe. Povestirile scrise de copii vor fi stranse intr-o revista pe care fiecare o va primi la final. 

"Vrem sa le trezim copiilor apetitul pentru citit, sa ii familiarizam cu genurile si stilurile scrierii si cu felul in care se construieste o poveste, si sa facem toate astea in joaca, cu mult umor si relaxare. Cred foarte mult in puterea povestilor si a cuvintelor, cred ca imaginatia nu inseamna doar visat cu ochii deschisi, dar ne si salveaza din multe situatii, daca stim cum sa o folosim, cred ca traim intr-o epoca in care se scrie frenetic (mai ales pe net) si nu prea ne mai putem descurca daca nu stim sa concepem si sa scriem corect un text si mai cred ca copiilor le trebuie niste alternative la jocurile pe tableta, calculator, smartphone etc." (Adina Rosetti)

atelier scriere creativa

Pentru copiii intre 10 si 16 ani care vor sa inventeze povesti si personaje, Academia Motanov organizeaza a patra editie a atelierului de scriere creativa coordonat de Adina Rosetti.

Inscrierile sunt deschise pana pe 20 septembrie, pe baza unei povesti sau a motivatiei. Atelierul se va desfasura intre 26 septembrie si 24 octombrie, la Centrul de Arta MORA, in Bucuresti, si costa 520 lei.

Intalnirile au loc sambata si duminica de la 15:00 la 17:00, timp de 5 weekenduri. Pentru mai multe detalii, intrati pe http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre