Sase asociatii vor lansa campania Adopta un caine la Pet Expo

/ / Modificat: 2017-03-29
Sase asociatii vor lansa campania Adopta un caine la Pet Expo

Un grup de 6 asociatii de protectie a animalelor vor lansa, in cadrul Pet Expo, o campanie pentru cresterea numarului de adoptii de animale de companie. Acestea vor fi prezente, in perioada 5-7 mai, la Romexpo, cu standuri special amenajate pentru expunerea animalelor care isi cauta stapani. Initiativa este sustinuta de organizatorul evenimentului prin asigurarea gratuita a acestor standuri.

“Am sustinut mereu ideea ca Pet Expo sa aiba si o misiune de a spijini actiunile asociatiilor care isi dedica timpul si resursele protectiei animalelor. La fiecare editie a targului am avut asociatii care au adus caini si pisici spre adoptie cu rezultate foarte bune. Conform statisticilor noastre, peste 40 de animale isi gasesc, in fiecare an, stapani la Pet Expo” spune Ilie Pana, organizatorul targului.

La fiecare stand, vizitatorii vor gasi informatii despre adoptii si despre metode de sterilizare si protectie a animalelor fara stapan. Reprezentantii asociatiilor vor veni cu brosuri de informare si specialisti care vor vorbi cu participatii la targ despre importanta adoptiei. Standurile sunt situate in afara pavilonului C6, chiar la intrarea la targ.

“Evenimentul anterior a fost unul de succes deoarece am reusit sa gasim familii iubitoare pentru aproximativ opt catei salvati de pe strada sau din adapostrurile ASPA. Dincolo de adoptiile efective ne-am bucurat sa vorbim cu multi iubitori de animale despre ce inseamna sa ai grija de acestea, de ce este importanta sterilizarea si, mai ales, cum trebuie sa ne comportam ca cetateni responsabili” spune Tudor Ilie, administratorul asociatiei “Prietenii mei”. Asociatia gestioneaza un numar de aproximativ 200 de caini in adaposturile sale din Curtea de Arges, Bucuresti si Zimnicea.

“La PetExpoam dat spre adoptie de-a lungul timpului in jur de 110 de caini si pisici, ceea ce reprezinta un lucru extraordinar! Am avut sistematic un punct de informare cu privire la legislatie, centre de sterilizare gratuita, cazare temporara si definitiva saumetode deadoptie. Acelasi lucru il vom face si anul acesta” a declarat Marcela Pisla, presedintele asociatiei “Cutu cutu”.

Editia din acest an a Pet Expo se va desfasura in perioada 5-7 mai 2017 la Romexpo, in pavilionul C6. Organizatorii se asteapta la un numar de peste 15.000 de vizitatori, poprietari de animale de companie si persoane interesate de adoptii.

Programul de desfasurare al targului este, zilnic, intre orele 10.00 si 19.00 iar duminica intre 10.00 si 17.00. Pretul biletului este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii, pensionari si studenti cu varsta pe pana la 23 de ani. Copiii cu varste de pana la 5 ani beneficiaza de intrarea gratuita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre