Sanatatea prinde radacini in Gradina cu remedii, un proiect marca Secom

/ / Modificat: 2016-09-13
Sanatatea prinde radacini in Gradina cu remedii, un proiect marca Secom

Secom® lanseaza GRADINA CU REMEDII, cea mai importanta initiativa de responsabilitate corporativa a companiei, realizata intr-un parteneriat pe termen lung incheiat cu Gradina Botanica din Bucuresti.

Proiectul consta in amenajarea completa a sectorului de plante medicinale si utile din Gradina Botanica, prima etapa a amenajarii incheindu-se la inceputul lunii septembrie;

Scopul principal al proiectului este sustinerea pe termen lung a sectorului de plante medicinale si utile din cadrul Gradinii Botanice, imbunatatirea colectiei de plante si cresterea gradului de informare privind rolul plantelor pentru sanatate.

Secom® a inaugurat astazi Gradina cu remedii, cea mai importanta initiativa de CSR a companiei, in cadrul unui eveniment organizat in Gradina Botanica“Dimitrie Brandza”din Bucuresti. incheiat prin intermediul unui parteneriat pe termen lung cu Gradina Botanica, proiectul ”Gradina cu remedii” consta in amenajarea completa a sectorului de plante medicinale si utile din Gradina Botanica si imbunatatirea colectiei de specii. Prin aceasta initiativa, compania si-a luat angajamentul de a contribui la cresterea gradului de informare privind rolul plantelor pentru sanatate, prin amenajarea unui spatiu cu zeci de specii de plante medicinale, deschis publicului larg, studentilor si elevilor.

Prima etapa a proiectului a cuprins lucrari de toaletare a labirintului verde, format din Buxus Sinensis, care delimiteaza zonele cu plante, precum si o serie de lucrari de curatare si amenajare a spatiului. Terenul a fost acoperit cu o membrana anti-buruieni si decorat ulterior cu un strat de mulch, menit sa asigure o protectie suplimentara impotriva plantelor daunatoare si sa contribuie la pastrarea umiditatii. in plus, toate plantele din cadrul ”Gradinii cu remedii” au fost etichetate, astfel incat vizitatorii sa identifice mult mai usor specia si aria terapeutica pentru care fiecare planta este benefica. in total, anul acesta a fost amenajat un procent de aproximativ 60% din suprafata totala de 1800 mp a sectorului denumit ”Gradina cu remedii”.

In etapa de amenajare urmatoare, planificata sa inceapa in primavara anului 2017, Secom ® va continua sa sustina lucrarile pentru restul suprafetei si va acorda suport necesar pentru extinderea colectiei cu noi specii de plante medicinale.

”Natura ne-a oferit dintotdeauna resurse deosebite pentru sanatate, drept dovada plantele medicinale sunt folosite si astazi cu mult succes. Ideea acestui proiect s-a nascut din dorinta de a facilita accesul publicului la bogatia de resurse pentru sanatate pe care ne-o ofera plantele. Ne dorim ca “Gradina cu remedii” sa devina o resursa educationala atat pentru studentii de la Facultatile de Medicina si Farmacie, cat si pentru copiii sau bucurestenii interesati de fitoterapie. Angajamentul pe care ni l-am luat fata de Gradina Botanica din Bucureşti este unul pe termen lung si vom oferi tot suportul nostru pentru realizarea unui proiect valoros, care sa contribuie la o mai buna cunoastere a rolului naturii in viata noastra,” a declarat Lucia Costea, managing partner Secom ®.

Sectorul de plante medicinale si utile a existat inca din anul 1886, din momentul in care Gradina Botanica din Bucuresti a fost amenajata in spatiul din soseaua Cotroceni. Design-ul sau, sub forma unui labirint, este la fel de vechi precum sectorul in sine. in prezent, peste 300 de specii de specii sunt plantate in acest sector (plante medicinale şi plante utile), toate grupate in 26 de segmente, in functie de aria terapeutica sau domeniul in care pot fi folosite, de exemplu: plante pentru afectiunile sistemului cardiovascular, plante pentru metabolism si nutritie, plante pentru imunitate sau plante utilizate in industria cosmetica.

”In cazul sectorului cu plante medicinale si utile cautam solutii pentru revitalizarea zonei. De aceea, am primit cu bucurie propunerea de parteneriat din partea companiei Secom ® pentru reamenajarea intregului sector. La scurt timp dupa inceperea colaborarii s-au intamplat minuni: mobilizarea a fost extraordinara, au fost realizate lucrari pe care, fara sprijin, nu am fi reusit sa le facem singuri. Astfel de parteneriate sunt vitale pentru longevitatea Gradinii Botanice, dar sa nu uitam ca depinde de noi toti sa ii pastram frumusetea in timp.” a declarat Paulina Anastasiu, director al Gradinii Botanice din Bucuresti.

La evenimentul de lansare a ”Gradinii cu remedii” a participat si Tatiana Onisei, sef Serviciu in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti), care a dezbatut pe baza obiceiurilor de consum ale romanilor in domeniul plantelor medicinale si produselor derivate din acestea.

"Conceptul de medicina integrativa promovat de compania Secom® este unul foarte benefic pentru educarea populatiei – oamenii trebuie sa constientizeze importanta consultarii unui specialist atunci cand consuma plante medicinale si produse derivate. Apreciez initativa companiei de a lansa un proiect precum ”Gradina cu remedii”, este foarte important sa intelegem cat de insemnata este educatia in management-ul propriei noastre sanatati" a declara Tatiana Onisei.

Incepand de joi, 8 septembrie, “Gradina cu remedii” va fi deschisa publicului larg si va putea fi vizitata de toti cei care sunt curiosi sa descopere plantele cu rol important pentru sanatatea si viata noastra, de zi cu zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre