Piesa de teatru 30 +, parte din Campania 9 luni cu 0 alcool, se joaca in Bucuresti si in tara

/ / Modificat: 2016-09-09
Piesa de teatru 30 +, parte din Campania 9 luni cu 0 alcool, se joaca in Bucuresti si in tara

Astazi, 9 septembrie, este Ziua Internationala a Constientizarii Problematicii Spectrului Tulburarilor Alcoolice Fetale, prilejul lansarii campaniei 9 luni cu 0 alcool, in urma cu an, de catre Ursus Breweries si Asociatia Mame pentru Mame. Dana Rogoz, ambasadoarea campaniei, interpreteaza unul dintre rolurile principale in spectacolul care duce mai departe mesajul de responsabilitate Zero Alcool in Timpul Sarcinii.

Piesa de teatru „30 +” face parte din campania “9 luni cu 0 alcool”, derulata de Ursus Breweries si Asociatia Mame pentru Mame. Rolurile principale sunt interpretate de Dana Rogoz, Corina Moise, Ana Covalciuc, Ioana Anastasia Anton, Florina Gleznea si Andreea Mateiu. Piesa de teatru care are la baza scenariul Laurei Shaine Cunningham poate fi vizionata si in tara, spectacolul participand la numeroase festivaluri de teatru.

Mesajul de responsabilitate "Zero Alcool in Timpul Sarcinii" este unul dintre subiectele abordate in cadrul spectacolului si integrat in unul dintre cele cinci angajamente de dezvoltare durabila ale companiei: promovarea unui consum responsabil de alcool.

Campania a fost lansata cu un an in urma, tot cu ocazia Zilei Internationale a Constientizarii Problematicii Spectrului Tulburarilor Alcoolice Fetale. Aceasta a inclus un program pilot care a constat in seminarii sustinute in localitatile: Ramnicu Sarat, Gheraseni, Pogoanele si Nehoiu, din judetul Buzau. La finalul primului an al campaniei “9 luni cu 0 alcool”, 74% dintre persoanele chestionate au aflat mesajul “Zero Alcool in Timpul Sarcinii”, iar 97% dintre respondenti au afirmat ca aceasta initiativa este importanta si trebuie continuata. in plus, in prezent, mesajul “Zero Alcool in Timpul Sarcinii” este promovat si prin intermediul etichetarii ambalajelor produselor companiei, aparand pe cinci marci de bere diferite din portofoliul Ursus Breweries.

“Am fost onorata sa fiu ambasadoarea acestei campanii, caci astfel am putut contribui la un demers de pionierat dedicat educarii viitoriilor parinti, demers caruia m-am alaturat cu toata convingerea. «9 luni cu 0 alcool» mi-a oferit privilegiul de a comunica mesajul «Zero Alcool in Timpul Sarcinii» unei intregi comunitati, fie ca e vorba de femei pe care le-am intalnit in timpul campaniei, de cititori ai blogului meu sau ai platformei desprealcool.ro. Ma bucur ca sprijin campania in continuare, ducand mesajul mai departe cu ajutorul acestui spectacol, care reprezinta, dincolo de actul artistic, un instrument alternativ si original de promovare a unei sarcini sanatoase”, declara Dana Rogoz, ambasadoarea campaniei si una dintre mamele responsabile din Romania care a sustinut campania de informare pe tot parcusul implementarii.

“Suntem mandri ca am derulat prima campanie dezvoltata de un producator de bere din Romania, in scopul informarii consumatorilor asupra riscurilor consumului de alcool in timpul sarcinii, cu atat mai mult cu cat Ursus Breweries, prin platforma www.desprealcool.ro, promoveaza constant un consum responsabil de alcool, ca parte a strategiei sale de dezvoltare durabila. Mai mult, «9 luni cu 0 alcool» ne-a oferit oportunitatea de a aduce o contributie semnificativa la cresterea gradului de constientizare a necesitatii de a nu consuma alcool in timpul sarcinii, la educarea unei comunitati de parinti si la prevenirea riscurilor ce pot aparea la viitorii bebelusi”, declara Robert Uzuna, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Ursus Breweries este primul producator de bere care a introdus in 2013 mesajul de responsabilitate, pe eticheta marcii REDD’S: "Zero alcool in timpul sarcinii". De asemenea, in 2013, Ursus Breweries a fost primul berar din Romania care a lansat o campanie de informare despre riscurile consumului de alcool in timpul sarcinii. in 2015, Ursus Breweries a extins campania atat la nivel de mesaj de responsabilitate plasat pe produsele sale, cat si prin diferite activitati si materiale de informare distribuite in toata tara, in cadrul campaniei “9 luni cu 0 alcool”.

Mai multe informatii despre Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale sunt disponibile si in materialul de informare Zero Alcool in timpul Sarcinii, disponibil online aici: http://www.desprealcool.ro/campanii/campania-9-luni-cu-0-alcool-rezultate/.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre