Parenting prin ochii copilului

/ / Modificat: 2014-02-21
Parenting prin ochii copilului

Jody Johnston Pawel unul dintre liderii mondiali in educarea parintilor din ultimii 30 de ani, facilitand cursuri pentru mii de parinti, educatori, consilieri, profesori si psihologi din SUA si din intreaga lume, membru al "Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative" inca de la infiintare, din care fac parte cei mai bine cotati autori de metodologii de parenting din Statele Unite, a sosit in Romania ca invitat special la prima conferinta de parenting din acest an din Bucuresti.

Ea va sustine pe 22 februarie 2014, la Crystal Ballroom Palace, alaturi de Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop Romania, o conferinta cu o abordare echilibrata a conceptului de parenting, adresat", organizata de Urania Cremene si Lumea lui MOMO, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate, printre care si lansarea oficiala a Parent’s Toolshop in Romania.


Conferinta din 22 februarie, propune doua teme parintilor care isi doresc consolidarea relatiei cu propriul copil "Eu vreau libertate – ai mei ma vor responsabil" – despre cum sa cresti un copil independent si responsabil" si "Mami, tati, nu o sa fiu fetita toata viata. Cum o sa fiu eu, ca femeie?" - despre cum sa cresti o fata care sa ajunga o femeie implinita si cu incredere in propria-i persoana – pentru a ramane conectati unul la celalalt, pentru ajunge la el fara metode coercitive, sprijinindu-l sa creasca independent, responsabil si cu stima de sine


"Responsabilitatea este abilitatea de a accepta consecintele alegerilor pe care le facem. Nu putem astepta pana cand copiii ating maturitatea pentru a incepe procesul transferarii responsabilitatii catre ei. Copiii se maturizeaza cand invata sa accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile si faptele lor. Procesul transferarii implica o serie de deprinderi pe care parintii sa le poata transmite mai departe, iar independenta sanatoasa se construieste largindu-le orizontul si observandu-le continuu abilitatile" a declarat Jody Pawel, Parent’s Toolshop USA.

"Daca exista un ingredient pe care il au toti oamenii satisfacuti cu viata lor, acesta este stima de sine, increderea in propria persoana. Daca nu ai incredere in propria persoana, nu ai cum sa depasesti mediocritatea in niciun domeniu. Metodologia Parent’s Toolshop, nu vine sa ofere retete perfecte sau modalitati rapide pentru parintele aflat in impas – pentru ca asa ceva nu exista. Vine mai degraba sa iti spuna ca, atata timp cat iti iubesti copilul neconditionat si accepti ca este o alta persoana care are alte nevoi, alte dorinte si face alte alegeri decat ai vrea tu sa faca, relatia ta cu el se va imbunatati considerabil" a declarat Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop Romania.


La inceputul celui de-al doilea modul dedicate fetelor- femei in devenire, Florina Onetiu, fondatoarea Academiei Femeilor, este invitata sa le impartaseasca parintilor ce a ajutat–o pe ea, sa devina o femeie implinita atat pe plan personal cat si profesional, si cu incredere de sine.


Echipa de voluntari ai Fundatiei Tineri pentru Tineri, una din cele mai vechi fundatii nationale, si non profit din Romania, se alatura conferintei "Parenting prin ochii copilului", pentru a veni in sprijinul parintilor participanti. Aceasta este o modalitate de a-i apropia pe parinti de copiii, de a cunoaste mai bine generatia actuala de adolescenti si sa asculte asa cum se vede si din perspectiva lor relatia cu parintii.


"Ne-am dorit foarte mult ca in mijlocul nostru sa avem niste copii minunati – tineri adolescenti, care sa ne dovedeasca cat de responsabila poate fi generatia aceasta, si prin ochii carora sa ne privim viata si felul in care ne crestem si ne educam copiii. Noi suntem in mijlocul lor zi de zi, prin programele de educatie nonformala pe care le desfasuram, si intelegem nevoia lor de a fi auziti si ascultati de catre parintii lor" a declarat Mirela Loghin, fondatoarea Lumea lui MOMO.


Pentru a veni in intampinarea parintilor si a transforma conferinta intr-un eveniment pentru intreaga familie, organizatorii pun la dispozitia tuturor participantilor, gratuit, un loc special de joaca si unul de alaptare pentru mamele cu bebelusi, in interiorul salii de conferinta. Locul de joaca, aflat in imediata vecinatate a salii de conferinta, va intampina copii cu ateliere de reciclare creativa, oferite de Lumea lui MOMO, si cu jucarii de lemn puse la dispozitie de Marvelous Store, pe toata durata conferintei.


Informatii utile

Pentru informatii detaliate legate de conferinta, subiectele celor doua sesiuni de discutii, inscriere si preturi accesati pagina: www.conferinteleuraniacremene.ro si pe pagina de FaceBook Parent's Toolshop Romania

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre