ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Fluier de inceput al unei noi editii.

/ / Modificat: 2022-11-09
ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Fluier de inceput al unei noi editii.

La 1 octombrie s-a dat startul inscrierilor in cea mai importanta competitie de fotbal pentru elevii din Romania ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Pana pe 30 noiembrie 2022, elevi cu varste intre 6 si 12 ani, fete si baieti din toata tara vor putea fi inscrisi in Cupa Tymbark Junior, parte integranta a programului Olimpiada Nationala a Sportului scolar - Fotbal. Competitia este organizata de catre Federatia Romana de Fotbal si Maspex Romania prin brandul Tymbark, in colaborare cu Ministerul Educatiei.

Detalii privind noua editie au fost prezentate in cadrul conferintei de presa care a avut loc astazi la sediul Federatiei Romane de Fotbal. La eveniment au participat Razvan Burleanu - Presedinte FRF, Grzegorz Grabowski – CEO Maspex Romania, Lucian Sanmartean, Miodrag Belodedici si Adina Borodi – Ambasadori ai competitiei.

Evenimentul s-a bucurat si de prezenta lui Les Howie – Grassroots Mentor UEFA.

Olimpiada scolara a Sportului scolar (ONSs) este organizata in fiecare an scolar si cuprinde campionate scolare sportive si interscolare adresate elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar. incepand cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSs Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Astfel, proiectul valorifica noi oportunitati de dezvoltare pentru indeplinirea promisiunilor facute inca de la initierea sa, de a incuraja copiii din toata tara sa faca miscare, sa isi puna in valoare potentialul sportiv si sa isi descopere talentul la fotbal.

Impreuna cu Maspex Romania si cu Ministerul Educatiei am scris istorie in fotbalul romanesc juvenil din ultimii ani. inca de la debutul Cupei Tymbark Junior, din 2016, am reusit sa provocam mii de copii din toata tara sa intre in competitie reusind astfel s-o aducem la nivelul de cea mai mare intrecere de fotbal pentru copii, din Romania. Totodata, Cupa Tymbark Junior a fost si una dintre primele competitii de anvergura nationala care a sustinut practicarea fotbalului de catre fete, iar unele dintre ele sunt astazi legitimate la echipe de club sau chiar au facut pasul spre echipa nationala, cum este si cazul Adinei Borodi, care la doar 18 ani a debutat la prima reprezentativa – a declarat Razvan Burleanu, Presedinte FRF

 Cupa Tymbark Junior

Competiţia se adreseaza atat echipelor de baieţi, cat şi celor de fete şi sunt organizate, incepand cu faza pe şcoala, pe localitate, pe judet, zonala şi incheind cu faza naţionala. Participa echipele unitatilor scolare din invatamantul preuniversitar, forma de zi, inscrisi in registrul matricol al unitatii scolare pe care o reprezinta.

Suntem foarte bucurosi ca putem asigura elevilor din Romania participarea la competitii sportive de aceasta anvergura. Printr-o astfel de participare acoperim laturi importante ale educatiei lor precum spiritul de competitie, fair-play-ul pe scurt, contribuim din plin la formarea personalitatii prin educatie fizica si sport aspect care reprezinta una dintre finalitatile importante ale invatamantului romanesc. - Ionel-Florian Lixandru, Secretar de Stat Ministerul Educatiei.

Cupa Tymbark Junior

Sustinerea sportului romanesc este deja o traditie pentru compania noastra, de-a lungul timpului fiind implicati in competitii sportive pentru copii cu scopul educarii de la varste mici si incurajand performanta in sport. Aceasta competitie este cadrul ideal pentru a pune in aplicare unul dintre principiile companiei noastre: acela de a-i incuraja pe copii sa practice sportul, sa faca miscare cat mai mult, sa isi dezvolte aptitudini precum fair-play-ul sau spiritul de echipa, care sa le fie de ajutor pe viitor atat pe terenul de fotbal, in competitii, cat si in viata. impreuna cu FRF si cu Ministerul Educatiei consider ca realizam un parteneriat important pentru educarea si dezvoltarea copiilor din Romania. Grzegorz Grabowski – CEO Maspex Romania

ONSs Fotbal - Cupa Tymbark Junior se desfasoara pe trei categorii de varsta:
• U8 (clasele 0-II, 6-8 ani, baieti si fete nascuti/nascute in 2011 si mai mici)
• U10 (clasele III-IV, 9-10 ani, baieti si fete nascuti/nascute in 2009 si mai mici)
• U12 (clasele V-VI, 11-12 ani, baieti si fete nascuti/nascute in 2007 si mai mici).

Noi la UEFA acordam o mare importanta fotbalului in scoli. Acesta este motivul pentru care ma si aflu in Romania. Pentru ca ne preocupa si pentru ca Romania are un mare potential dat fiind interesul extraordinar al elevilor din Romania pentru fotbal. Le doresc sa se afle si anul acesta pe lista scurta la categoria Participare in cadrul UEFA Grow Awards, asa cum a fost in octombrie 2018. Si, de ce nu, poate chiar sa castige - Les Howie, Grassroots Mentor UEFA

Ambasadorii competitiei sunt MIODRAG BELODEDICI, dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni, jucator de baza in Echipa Nationala a Romaniei in anii ’90, MARIUS NICULAE, fost international, campion in Romania si Portugalia, LUCIAN SaNMaRTEAN, ex-tricolor cu doua titluri de campion national si ADINA BORODI in prezent jucatoare la nationala Romaniei U19, participanta la Cupa Tymbark in editia 2017.

In octombrie 2018, Cupa Tymbark Junior s-a aflat pe lista scurta a proiectelor care ar fi putut primi marele premiu la categoria „Participare” in cadrul UEFA Grow Awards.

INSCRIEREA IN COMPETITIE

Inscrierile se desfasoara in perioada 1 octombrie - 30 noiembrie, iar regulamentul si mai multe detalii privind participarea, inclusiv formularul de inscriere sunt disponibile pe site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro

Pentru mai multe informaţii, va rugam contactaţi:

Anca Ionescu Ioana Visean

Attitude PR Maspex Romania

Communications Specialist Communications Manager

0040 747 501 016 0040 740 005 074

anca@attitudepr.ro I.visean@maspex.ro

Despre Maspex Romania

Cu o experienţa de peste 25 de ani pe piaţa şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producatori din ţara pentru categoriile sucuri, nectaruri şi bauturi racoritoare, produse instant, snacksuri sarate, apa minerala naturala.

in prezent, Maspex Romania este lider de piaţa in Romania, pe segmentele JNSD, cappuccino şi ciocolata calda. Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: sucuri, nectaruri, bauturi racoritoare – Tymbark, Tedi, Ciao, Figo; apa minerala naturala plata şi carbogazificata – Bucovina; bauturi functionale – Tiger, DrWitt Plus; apa minerala naturala natural alcalina – Velingrad Alcalia; produse instant – La Festa Cappuccino, Hot Chocolatta, 3in1; dulciuri şi snacksuri sarate – Salatini, Rollini d’Oro; produse fainoase – paste Arnos; ketchup si conserve de rosii, dulceata – Valenii de Munte.

Piaţa de desfacere pentru Maspex Romania este reprezentata atat de Romania, cat şi de tarile in care sunt exportate produsele: Polonia, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Germania, Spania, Marea Britanie, Germania, Italia, Grecia, Olanda, Belgia, Cipru, Franta, Irlanda.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fotbal copii Spirit competitie copii

Articole recomandate

Citeste si despre