O noapte furtunoasa – Viceversa, Muzeului National al Taranului Roman

/ / Modificat: 2012-11-27
O noapte furtunoasa – Viceversa, Muzeului National al Taranului Roman

O noapte furtunoasa – Viceversa, Muzeului National al Taranului Roman


O noapte furtunoasa – Viceversa, Muzeului National al Taranului Roman

Adaptarea dupa piesa O noapte furtunoasa de I.L.Caragiale a regizorului Stefanis Lupu este o comedie moderna, repozitionata in prezent, in care ineditul capteaza imediat interesul spectatorilor, carora le ofera o viziune noua asupra unei realitati clasice, descrisa de Caragiale.

Montarea este o premiera in teatrul romanesc, noutatea cea mai semnificativa fiind ca personajele feminine devin masculine si invers. Astfel, Rica Venturiano devine acum Rita Venturiano, un personaj plin de aplomb si tupeu – aparent – punand astfel sub semnul intrebarii conventionala suprematie masculina in relatia traditionala barbat-femeie. si Ciriac este supus transformarii, devenind Chira, dand un nou sens transcenderii relatiilor sentimentale si o forta speciala personajului.

Practic, niciun personaj nu scapa metamorfozei prin care se ofera spectatorului un nou univers social, rezultat din sublimarea caracterelor, dar care pastreaza intact comicul in sine, mentinand treaz interesul spectatorilor care, prin actul modernizarii piesei lui Caragiale, devin parte din derularea jocului scenic al actorilor.


Piesa reprezinta o reactualizare in tuse puternice a intrigii traditionale, aducand spectatorii in fata unui model modern de redare a relatiilor interumane. in noua montare, personajele ies din „hainele” lor clasice, in care ne-am obisnuit sa le vedem pe scena, dar isi pastreaza partiturile, adaptate la tipologii contemporane.

Premiera are loc in data de 27 noiembrie, de la ora 19.30, la sala Studio Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman.

Biletele se pot rezerva telefonic, la numarul 0756.34.76.77, sau prin email, la bilete@oysterzax.com

Pretul biletului este de 25 RON

Biletele se vor ridica de la sala de spectacol, cu 30 de minute inainte de inceperea reprezentatiei.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre