Noaptea Muzeelor 2012 la Muzeul Antipa

/ / Modificat: 2012-05-15
Noaptea Muzeelor 2012 la Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" sarbatoreste Noaptea Muzeelor (19 mai) intr-un mod inedit, pe parcursul a doua zile.

Vineri, 18 mai, programul "Leganati de Deinotherium" asteapta copiii care pot ramane fara parinti sa viziteze Muzeul noaptea si sa... doarma in Sala Deinotherium-ului. Dimineata, vom spune ce am visat, la o ceasca de cacao cu lapte si un croissant proaspat.

Sambata, 19 mai, expozitia permanenta va putea fi vizitata intre orele 18.00-01.00, GRATUIT (accesul vizitatorilor fiind permis numai pana la orele 00.00).


Accesul publicului in expozitie se va face in grupuri de 20 de persoane din 15 in 15 minute.


Vizita va fi presarata cu surprize. Pentru ca la Antipa, natura intalneste tehnologia, vizitatorii vor avea la dispozitie, pentru prima oara intr-un muzeu din Romania, datorita Orange, una dintre cele mai spectaculoase tehnologii: Augmented Reality. Prin intermediul acesteia, vizitatorii vor putea vedea cei doi elefanti fosili in 3D: Mammut americanum si Deinotherium gigantissimum si vor putea interactiona cu acestia.


Tot in noaptea de 19 mai se va vernisa expozitia de origami "Creatii si Creaturi din hartie", realizata de catre Asociatia de Origami Romania (ADOR), iar programul "La Antipa, in spatele usilor inchise" aduce o noua conferinta pentru parinti si copii: "Acarienii testoasa – Creaturi microscopice din sol", prezentare sustinuta de catre specialistului nostru in studiul Uropodidelor – dr. Cristina Constantinescu.


Din ora in ora, incepand cu orele 20.00, va asteptam in gradina Muzeului, la activitati de colectare entomologica (de insecte) nocturna si interceptarea ultrasunetelor emise de lilieci, iar apoi, vom incheia seara cu lansarea de lampioane din fata Muzeului, trimitand doua mesaje spre cer: "Muzeul Antipa nu se uita usor" si indemnul DaVinci Learning catre voi toti "Ramai curios!".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti Eveniment cultural Muzee copii Noaptea muzeelor Muzeul grigore antipa

Articole recomandate

Citeste si despre