Noaptea Cercetatorilor 2012 la Bucuresti

/ / Modificat: 2012-11-26
Noaptea Cercetatorilor 2012 la Bucuresti

Noaptea Cercetatorilor 2012 la Bucuresti

Noaptea Cercetatorilor are loc pe 28 septembrie in intervalul 16:00 – 22:00 (sau mai tarziu, in functie de locatie).

Locatie Bucuresti:

Activitatile acestui an vor avea loc in sediul nou al Bibliotecii Nationale a Romaniei, aflata în Bucuresti, pe Bulevardul Unirii nr. 22.

Noaptea Cercetatorilor este un proiect initiat de Uniunea Europeana ce se desfasoara in toate tarile membre si afiliate in cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Scopul principal este acela de a aduce impreuna cercetatorii si publicul larg, de a permite interactiunea cu stiinta si cercetatorii intr-un cadru relaxat si prietenos.

Unul dintre mesajele Noptii Cercetatorilor este acela de a arata ca cercetatorii sunt oameni obisnuiti cu o meserie neobisnuita, ce contribuie la dezvoltarea comunitatilor prin ceea ce fac zi de zi. Se doreste astfel schimbarea perceptiei actuale, prezentarea lor ca membrii activi ai societatii si, in acelasi timp, stimularea tinerilor pentru a lua in considerare o cariera stiintifica.

In Romania, acest eveniment se organizeaza din anul 2006, echipa noastra fiind implicata in activitatile din 2007, 2008, 2010 si 2011 in orasele Bucuresti, Brasov, Constanta, Sibiu, Medias, Targoviste, Slatina, Tulcea, Covasna, Ploiesti, Sinaia. in 2012 in Romania orasele ce vor gazdui evenimentul sunt: Bucuresti, Tulcea, Sinaia, Targu Mures, Suceava si Piatra Neamt.

Pentru o seara, publicul larg va interactiona direct cu oamenii pasionati de stiinta si inovatie, cu realizarile si povestile lor din spatele muncii de cercetare, in dorinta de a transmite cat mai multe informatii celor interesati de acest domeniu.

Activitatile vor permite interactiunea directa cu cercetatorii, prezentarea experimentelor stiintifice intr-un mod simplu si distractiv, implicarea tinerilor participanti in activitati pregatitoare care sa incurajeze contactul ulterior cu cercetatorii si domeniile lor de activitate.

Locatiile de desfasurare in cele 6 orase sunt muzee si institutii publice.

Sursa: Noaptea cercetatorilor

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre