Nava spatiala eco Green Bee porneste in misiune!

/ / Modificat: 2012-07-31
Nava spatiala eco Green Bee porneste in misiune!

S-a dat startul celui mai amplu proiect de educatie ecologica adresat copiilor din Romania

Coca-Cola HBC Romania, Mega Image si Green Revolution au lansat astazi cel mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania, Green Bee. Proiectul se adreseaza copiilor cu varste intre 6-14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediu prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie. Proiectul se va desfasura in perioada iunie - octombrie 2012, in Parcul Tineretului, zona Rozariu.

Proiectul Green Bee isi propune sa ii invete pe copii importanta protejarii mediului inconjurator prin intermediul unei aventuri SF. Copiii, sub indrumarea echipajului navei format din capitanul Raxo Williams si secundul Noni, vor pleca intr-o calatorie imaginara unde vor afla informatii esentiale despre atmosfera, aer, poluare, apa si importanta acesteia, hrana, energie sau deseuri. Proiectul se bazeaza pe tehnica invatarii prin joc si le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi prietenoase cu mediul intr-o maniera atractiva si interesanta pentru ei.

"Protectia mediului inconjurator si programele educationale pe aceasta zona sunt o parte foarte importanta din strategia de dezvoltare durabila adoptata de grupul Coca-Cola Hellenic inca din anul 2007. Proiectul Green Bee este un proiect de educatie ecologica ce incearca sa consolideze un comportament responsabil fata de mediu in randul generatiei viitoare. Acest proiect marcheaza si un moment important in strategia companiei de a duce relatia cu partenerii nostri de afaceri la un alt nivel. Astazi provocarile sociale si ecologice sunt din ce in ce mai mari, de aceea noi consideram ca sectorul privat are un rol foarte important in randul comunitatii, companiile putand oferi acesteia solutii inovatoare, investitii si expertiza de business pentru a face fata acestor provocari. Mai mult, proiectul Green Bee s-a dovedit a fi si un punct comun in ceea ce priveste zona de responsabilitate sociala cu unul dintre partenerii nostri strategici - Mega Image", a declarat Stephane Batoux – Director General Coca-Cola HBC Romania&Moldova.

"Ne bucuram ca acest proiect a prins viata si ca am reusit sa avem alaturi de noi companiile Coca-Cola HBC Romania si Mega Image, pentru a traduce impreuna ecologia pe intelesul copiilor. Green Bee este un proiect amplu, care a plecat de la ideea ca educatia copiilor de astazi este baza la care se vor raporta maine ca adulti, si de la faptul ca cei mici invata cel mai bine prin povesti, prin experiente nemaivazute. Prin proiectul Green Bee ne dorim ca cei mici sa inteleaga cat este de important sa protejeze mediul inconjurator si sa invete cum sa faca acest lucru singuri sau impreuna cu parintii lor", a declarat Raluca Fiser – Presedinte Green Revolution.

Foto nava_interior

Inscriere si participare

Nava isi va astepta micii astronauti in fiecare zi in parcul Tineretului, zona Rozariu, in perioada 22 iunie – 22 octombrie, in intervalul orar 9:00 – 19:00. Pentru a se bucura de aventura Green Bee, parintii isi pot inscrie si programa copiii incepand cu data de 22 iunie, pe site-ul www.green-bee.ro.

Programarea participantilor se va face pe categorii de varste, astfel:

  • 6-8 ani (luni si marti);
  • 9-11 ani (miercuri si joi);
  •  12-14 ani (vineri si sambata).

Duminica nava va fi deschisa pentru copiii din parc.

Dupa inscriere, copiii sunt asteptati la nava Green Bee pentru a participa la aventura SF timp de 45 de minute. La finalul calatoriei, vor avea de indeplinit misiuni terestre prin care sa demonstreze ca pot pune in practica informatiile dobandite. Participantii care au parcurs toate etapele proiectului vor intra in competitie pentru castigarea unei tabere. 50 de copii, alesi prin tragere la sorti, vor beneficia de 6 zile in tabara eco Tasuleasa Social.

Articole recomandate

Citeste si despre