Minimest, Festivalul International de Film de Animatie Anim'est

/ / Modificat: 2012-09-27
Minimest, Festivalul International de Film de Animatie Anim'est

Minimest, animatia iese la joaca

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est

Editia a saptea

5 - 14 octombrie 2012, Bucuresti

Si cei mai mici iubitori ai animatiei sunt invitati la Festivalul Anim'est, care le ofera in fiecare an sectiunea speciala Minimest. Pentru prima data insa, la editia a saptea, Minimest este sectiune competitiva. Cele 17 scurtmetraje, impartite pe trei grupe de varsta, vor concura pentru trofeul sectiunii.

Fie ca vorbim de robotei singuratici (Will-Bot - Friend or Foe?), de aventurile fantastice in care te poate duce curiozitatea (Enco, Steam Crossings) sau de concurenta dintre doi frati pentru atentia parintilor (Miriam's Green Spots), scurtmetrajele Minimest aduc pe ecran personaje adorabile si peripetii pe intelesul celor mici. In programul de lungmetraje, Anim'est aduce titluri cunoscute ca Puss in Boots, dar si un film german in premiera – parabola pacifista Animals United, reinterpretarea 3D a clasicului cu acelasi titlu din 1969, semnata de Holger Tappe.

Pe langa proiectiile de filme, Cinema Studio ii intampina pe tinerii cinefili si cu o serie de activitati interactive si educative. Atelierul de decoupage, oferit de SmartKidsLand (smartkidsland.com), este pentru toate varstele: cu ajutorul unor materiale speciale, copiii vor decora un obiect cu un personaj din desenul animat vizionat. Al doilea atelier este cel de origami sustinut de trainerii de la Cursuri Origami cu ajutorul Muzeului Antipa (cursuriorigami.blogspot.ro), unde cei mici se vor putea familiariza cu tehnica plierii hartiei, aparuta in Japonia acum cateva sute de ani. Ambele ateliere urmaresc dezvoltarea prin joaca a atentiei copiilor la detalii.

Mai mult, toti copiii care participa la programul Minimest pot intra in tragerea la sorti speciala pentru castigarea unuia dintre cele 24 de locuri gratuite exclusive la atelierele pentru copii JuKaVa, gandite cu grija pentru dezvoltarea personala a micutilor (jukava.ro).

Pretul unui bilet la o proiectie Minimest – lungmetraj sau calup de scurtmetraje – este de 5 lei, iar participarea la ateliere este gratuita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre