miniLibri, singurul targ de carte pentru copii. 7-9 decembrie, Plaza Mall

/ / Modificat: 2012-12-04
miniLibri, singurul targ de carte pentru copii. 7-9 decembrie, Plaza Mall

Singurul targ de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, se desfasoara anul acesta intre 7 si 9 decembrie la Plaza Mall. Ca de obicei, intrarea este libera pentru toti iubitorii de carte, intre orele 10.00 - 22.00.

14 edituri vor aduce carti pentru copii: Adevarul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma.

Multe publicatii vor avea reduceri semnificative, de pana la 30%.

Expozantii vor aduce carti, softuri educationale si e-readere. Copiii vor putea veni cu carti de acasa ca sa faca schimb intre ei sau ca sa doneze pentru biblioteci rurale. Vor exista ateliere de imaginatie – activitati de scris si ilustrare povesti, spectacole de teatru de umbre dupa povesti cunoscute, dar si expozitie cu vanzare – obiecte decorative create de copiii de la Gradinita Bambi.

La miniLibri vom face colectare de carti pentru copii, pentru a le dona Fundatiei Sfanta Macrina unde sunt gazduiti zilnic aproximativ 120 de copii.

Nici in acest an, la cea de-a sasea editie a targului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni sa citeasca sau sa reinventeze povesti cu ajutorul copiilor.

Cei prezenti la miniLibri vor putea participa la jocuri, concursuri amuzante si tombole, cu premii pe gustul copiilor si multe alte surprize.

Vizitatorii vor putea asculta si corul copiilor de la Gradinita Bambi "Cu iarna in suflet" (sambata, de la 12.00 si de la 17.30). De asemenea, trupa de teatru pentru copii "Mirciolino" este pregatita cu spectacolul "Fata babei si fata mosului" (duminica, 12.00-13.00).

La Clubul soriceilor de biblioteca, participantii vor citi, desena si vor scrie scrisori catre personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte in regula ca sunt "soricei de biblioteca".

Pentru ca ne aflam in luna cadourilor, specialistii de la Scoala Japoneza ii vor invata pe copii mestesugul impachetarii cadourilor pentru cei dragi (duminica, 11.00-12.00).

De asemenea, copiii prezenti la miniLibri vor putea trai o experienta de neuitat in Masina Timpului prin care il vor cunoaste pe Napoleon care ii va invata despre curaj (sambata, 15.00-17.00).

Editura Ascendent va face o lansare de carte, "Pataniile unui ceainic mic", autor Alex Toma, 8 ani (sambata, 12.30).

Scopul acestui targ este sa starneasca interesul copiilor pentru citit si sa transforme lectura intr-un mijloc de relationare intre parinti si copii.

"Toate fondurile obtinute din donatii si sponsorizari vor fi investite in continuarea programului "Un start bun in viata". Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educatie timpurie de calitate, in parteneriat cu autoritatile locale, in zone urbane cu economie slab dezvoltata, cu populatie mixta din punct de vedere etnic", spune Carmen Lica, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.

Targul de carte miniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, Gradinita Bambi, Scoala Step by Step si Centrul 2 FasTracKids.

Mai multe informatii despre targ gasiti pe minilibri.ro si pe Facebook miniLibri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre