Mestesugul si arta taraneasca - atelier de pictura pe sticla

/ / Modificat: 2017-04-03
Mestesugul si arta taraneasca - atelier de pictura pe sticla

Sambata, 8 aprilie, de la ora 11:00, copiii de peste 12 ani si adultii dornici de noi experiente cromatice sunt asteptati la un atelier de pictura pe sticla, menit sa aduca in atentia participantilor arta taraneasca romana.

Atelierul are loc la Education Point, Str. Mendeleev, Nr. 7-15, Sector 1, Bucuresti, sub indrumarea tehnicianului in pictura murala Irina-Anca Zarinschi.

"Va invitam la un atelier in care vrem sa va aratam ca iconarii tarani romani au creat o adevarata arta, specifica tarii noastre.

Vom practica tehnica picturii pe sticla, vom vorbi despre tematica si stilurile specifice anumitor zone geografice, surse de inspiratie, materiale folosite, DAR cel mai mult imi doresc sa vedeti acest atelier ca pe o posibilitate de a realiza un cadou de mare insemnatate sufleteasca si pe care il puteti oferi celor dragi.

Subiectele alese sunt pe cat de simple, pe atat de frumoase.

Icoana din imagine este pictata la varsta de 10-12 ani. Cea mai colorata icoana din cate exista si care imi provoaca amintiri nepretuite…" - Irina-Anca Zarinschi

"Iconita pe sticla, modesta si nepretentioasa, dar stralucitoare si ademenitoare prin cromatica sa vie, o frantura din <<imparatia cereasca>>, oglindita intr-un ciob de sticla prinsa intr-o umila rama de brad – era la indemana chiar si a celui mai sarac dintre plugarii romani, aflati partial, inca in secolul al XVIII-lea in stare de iobagie. Destinata taranilor si lucrata de ei, icoana pe sticla s-a servit de limbajul vorbit de popor, de simbolurile si codurile sale plastice, traducand mesajul credintei ortodoxe in graiul acelora care de la ea asteptau alinare si ocrotire." Pictura taraneasca pe sticla – Iuliana si Dumitru Dancu

Atelierul consta intr-o sedinta de 2 ore, iar materialele si rama sunt asigurate.

Inscrierile se pot face la: contact@pasisprearta.ro sau 0722 740 049 - Irina-Anca Zarinschi.

Contributie atelier: 80 RON – Plata se poate efectua in contul deschis la Banca Transilvania, beneficiar ASOCIATIA PASI SPRE ARTA, IBAN RO21BTRLRONCRT0363654801.

www.pasisprearta.ro

Va asteptam cu drag!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre