Maestrul Ion Lucian va avea o Stea pe Aleea Celebritatilor

/ / Modificat: 2012-12-12
Maestrul Ion Lucian va avea o Stea pe Aleea Celebritatilor

Maestrul Ion Lucian va avea o Stea pe Aleea Celebritatilor

Vineri, 14 decembrie, la ora 13:00, maestrul Ion Lucian fondatorul si sufletul Teatrului Excelsior va primi post-mortem o stea pe Aleea Celebritatilor, din Piata Timpului.

O recunoastere a meritelor extraordinare ale acestui mare om de teatru, intemeietorul a doua teatre – Teatrul Ion Creanga, in 1965, si Teatrul Excelsior, in 1990 – actor, regizor, scriitor, traducator, fauritor de generatii si generatii educate in spiritul artei autentice.

In urma cu exact 22 de ani, maestrul Ion Lucian infiinta Teatrul Excelsior.  De atunci a trait zi si noapte pentru aceasta citadela a artelor, cum ii placea s-o numeasca. Iar in vara anului trecut,  a reusit dupa o batalie pe viata si pe moarte, sa inaugureze noul sediu al Teatrului Excelsior, modern, elegant, primitor, unde copiii, parintii si bunicii sunt cei mai pretiosi spectatori.  Dar in ultima zi a primaverii acestui an, inima maestrului Ion Lucian a incetat sa mai bata. Sufletul sau s-a ridicat la ceruri si ne vegheaza de atunci fiecare zi si fiecare noapte a Teatrului Excelsior.

De acum inainte,  o stea ii va consemna numele pe vecie, fiind gravat pentru totdeauna pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului.

Ion_Lucian

Speram ca acest omagiu sa fie cel care va deschide usa noului Teatru Excelsior care va purta numele patronului sau spiritual.  Aceasta promisiune generoasa a fost facuta de primarul general al Capitalei, prof. univ. dr. Sorin Oprescu, la capataiul maestrului, in ziua de 31 martie. Cu siguranta, vorbele primarului general al Capitalei vor deveni nu peste multa vreme o realitate.

Toti cei care veti trece pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului, opriti-va pentru o clipa in dreptul stelei maestrului Ion Lucian. O sa simtiti ca aveti aripi. Aripile copilariei, pe care nu vi le poate lua nimeni si pe care maestrul Ion Lucian le-a daruit fiecaruia dintre voi: publicului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre