Ludiceea prezinta: „Concerte pentru bebelusi”

/ / Modificat: 2019-07-31
Ludiceea prezinta: „Concerte pentru bebelusi”

Parinti, bunici, pregatim atat pentru voi, dar mai ales pentru cei mai mici din familie o serie de evenimente muzicale gingase. Va asteptam la debutul seriei noastre “Concerte pentru bebelusi” pe 28, 29, 30 noiembrie si 1 decembrie la World Trade Center Bucuresti, Sala New York, alaturi de grupul Musicalmente, condus de muzicologul portughez Paulo Lameiro.

„Cu cat sensibilitatea muzicala este cultivata mai devreme”, spune Lameiro, muzicolog si pedagog portughez, dar si pionier al educatiei muzicale timpurii, „cu atat mai bine”.

Lameiro a pus bazele proiectului „Concerte pentru bebelusi”, care aduce muzicieni in sali de concerte accesibile bebelusilor, pentru ca vrea sa profite de hipersensibilitatea lor fata de lumea sunetelor, de capacitatea lor de a capta lumea inconjuratoare ca pe un nou permanent.

Totodata, spune muzicologul care conduce si un centru de formare destinat educatorilor muzicali pentru varste timpurii, „(perioada 1-3 ani) este cea mai potrivita pentru a-i oferi copilului toate elementele unei structuri care sa-i permita sa inteleaga, poate chiar sa studieze mai tarziu muzica.”

Lameiro nu propovaduieste de unul singur religia sunetelor timpurii, ci e sustinut de specialisti in neurostiinta care explica dezvoltarea precoce a limbajului si a motricitatii datorita expunerii la sunete.

Pedagogul care in aproape 20 de ani de la ideea „Concerte pentru bebelusi” a ajuns la peste 100.000 de copii nu livreaza, de fapt, concerte, ci experiente, calatorii. Nu doar pentru cei care abia separa cerul de pamant cu privirea, dar si pentru adulti. Toata familia se lasa purtata intr-un clash de clarinet, saxofon, harpa sau ukulele. Copiii se vor legana in poalele parintilor pe Monteverdi, Bach sau Mozart, unii vor bate din palme, vor pipai instrumente sau le vor studia suspect intr-o tura de-a busilea. Unii vor tresari la clapa unui acordeon, altii vor bate din palme pe ritmul lor interior.

Lameiro, tata a doi copii, si-a dedicat viata din Portugalia studiilor muzicale: voce, stiinte muzicale, etnomuzicologie si a devenit, treptat, tot mai interesat de stiinta din spatele muzicii, asa ca fondat Scoala de Arte SAMP. Acolo, prin pedagogie muzicala dezvolta proiecte cu efecte terapeutice pentru copii, batrani, detinuti, persoane cu dizabilitati fizice sau cu probleme de sanatate mintala. Cand nu e de gasit cu un grup vulnerabil, inseamna ca se face folositor sectiei de pediatrie din Leiria, orasul de 130.000 de locuitori in care a crescut.

Mozart e pregatit sa fie transpus pe ukulele si acordeon, sa fie interpretat pe buzele prichindeilor. Paulo Lameiro abia asteapta exercitiul, complicitatea dintre parinti, bunici, copii, instrumente si tacere. Participantii complici sunt rugati doar sa aduca ascultarea.

Ludiceea a luat nastere in Spania, dupa ce Andreea Basca, promoter de concerte, a adus pe lume o fetita si a inceput sa caute contexte jucause prin care sa-i arate lumea de cum deschide ochii, dar mai ales sa-i transmita dragostea de sunete si imagine. Ca parte a echipei Twin Arts, Andreea a ajutat ani la rand publicul romanesc sa se-ndragosteasca la Sala Radio sau Sala Palatului de artisti ca Gregory Porter, John Mclaughlin, Brad Mehldau, Ibrahim Maalouf, Snarky Puppy sau Robert Glasper. Povestile artistice ale Twin Arts continua si prin Ludiceea, pentru cea mai frageda categorie de varsta, dar si pentru copii pana la 14 ani. Pe agenda noastra veti gasi concerte, piese de teatru, expozitii, instalatii media si multe alte evenimente ce vor avea mereu ca scop interactiunea care stimuleaza inteligenta si imaginatia.

Toate proiectele de live entertainment pe care vi le propunem sunt pentru noi, cei care stim sa pasim, dar mai ales pentru cei care nu si-au inceput inca drumurile si asteapta sa-i initiem.

Program:

28 noiembrie: Concert I: ora 10:00, Concert II: ora 11:45, Concert III: ora 15:00

29 noiembrie: Concert I: ora 10:00, Concert II: ora 11:45, Concert III: ora 15:00

30 noiembrie: Concert I: ora 10:00, Concert II: ora 11:45, Concert III: ora 15:00

01 decembrie Concert I: ora 10:00, Concert II: ora 11:45, Concert III: ora 15:00

Durata unui concert este de 45 de minute.

Bilete:

Pentru „Concerte pentru bebelusi” se pun in vanzare 3 tipuri de bilete:

1. Bilete pentru bebelusi de la 0 la 18 luni la pretul de 70 de lei

2. Bilete pentru copii de la 19 luni la 3 ani, la pretul de 70 de lei

3. Bilete pentru copii cu varsta peste 3 ani si adulti (acestea sunt biletele pentru frati si surori mai mari, parinti sau bunici.) Pretul lor este de 75 de lei.

Biletele sunt individuale, valabile pentru o singura persoana.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : in toata tara din magazinele Flanco, Librariile Carturesti, magazinul Muzica, de la stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (langa casa de bilete Metrorex), din magazinele UMAN, Senia si IQ BOX, din agentiile Perfect Tour, de la Hard Rock Cafe, Beraria H, Cafe Deko, Club Quantic, Club Vintage si Expirat Halele Carol (intre orele 18:00-22:00 (in zilele de functionare)) si de pe cele

1500 Statii de Plata SelfPay.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu cardul prin Paypal, pe factura Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde in tara.

Detalii pe: www.ludiceea.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre