Lammily, prima papusa cu dimensiuni realiste, acum in Romania

/ / Modificat: 2016-02-19
Lammily, prima papusa cu dimensiuni realiste, acum in Romania

Celebra papusa educativa care a schimbat perceptia reperelor de frumusete se vinde acum si in Romania. 

Lammily este prima papusa cu dimensiuni realiste ale corpului si accesorii menite sa ajute copiii sa inteleaga ca transformarile corpului si micile imperfectiuni sunt normale si intregesc frumusetea personala. 

Copii invata despre lumea inconjuratoare din familie, din cadrul institutiilor de invatamant, prin descoperire individuala, dar si prin intermediul reperelor formate analizand lucrurile, obiectele, persoanele cu care interactioneaza. Media si comertul ofera in prezent repere eronate, atat in ceea ce priveste standardele de viata, cat si standardele de frumusete, ceea ce confera copiilor asteptari nerealiste, obiective aproape imposibile, lucru ce ii va conduce spre frustrari, neimpliniri si depresii. 

Lammily_papusa

Produsele adresate copiilor trebuie sa le confere acestora o perspectiva realista si sanatoasa asupra vietii. Papusile sunt primele obiecte fata de care copiii se ataseaza si pe care le concept ca pe niste prieteni, cu care, independent de vointa lor, se compara. Copilul va percepe acel tipar drept reperul de normalitate si va tinde spre acel standard. Este responsabilitatea parintilor sa aiba grija nu doar de desenele vizionate de catre copii, ci si cu ce jucarii se joaca acestia. 

Lammily este prima papusa la nivel international care aduce in atentia tuturor nevoia de normal si de acceptare a corpului uman asa cum este el, cu toate schimbarile care intervin pe parcursul vietii si pe care uneori le acceptam foarte greu sau deloc. Diferentele cu privire la aspectul fizic au nota discriminatorie, iar discriminarea nu isi are locul intr-o societate democratica moderna. 

Lammily_Romania

Papusa Lammily reprezinta acea fata normala, cu dimensiuni medii ale corpului, care accepta schimbarile pubertatii si eventualele semne pe care le poate avea pe corp pe parcursul vietii sale: vanatai, cicatrici, vergeturi, celulita sau pete. Se doreste asemanarea sau identificarea cu papusa prin elementele sale reprezentative: forma corpului, naturaletea aspectului fizic si hainele sale. 

Rolul papusii este educativ. Observand prin joc si descoperire schimbarile corpului uman, preferabil cu explicatiile unui adult, copilul va accepta mai usor ideea. Cand va rosi sau va avea o vanataie, copilul isi va aminti episodul cu papusa, iar prin comparatie, va intelege ca este ceva normal. 

Datorita membrelor mobile ale papusii, jucaria are un rol interactiv, aceasta fiind o companie potrivita de joaca in diverse ipostaze. Abtibildurile sunt, de asemenea, un instrument util si educativ, prin care copiii descopera locul pe corp unde apar semnele si, odata ce considera ca are loc vindecarea, le pot indeparta si reutiliza cu alte ocazii de joc. 

Intre 50 si 90% dintre femei dezvolta vergeturi in timpul vietii si peste 90% dintre femei au la un moment dat celulita. Acneea este comuna, cu precadere in adolescenta si aproximativ 80% din oameni au o eruptie intre 11 si 30 de ani. 

"Tiparele ideale de frumusete iau o directie eronata. Se creeaza o lume plastifiata, plina de compromisuri si un frumos fals, exagerat. Este timpul sa readucem reperele de frumusete la linia normalului, a naturalului, a decentei", sustine Cristina Stan, distribuitor oficial al Lammily.com. 

Lammily poate fi achizitionata pe www.lammily.ro la pretul de 163 Ron, impreuna cu accesorii care imita semne ale corpului si vestimentatii de vacanta. 

Proiectul Lammily apartine lui Nickolay Lamm si s-a dovedit a fi un succes inca de la lansarea conceptului, din 2014. Intentia lui Nickolay a fost de a arata ca si normalul este frumos. 

Reactiile elevilor de la Colegiul Saint Edmund din Pittsburg sunt elocvente: 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre