La Antipa, in spatele usilor inchise! Secrete de plosnita!

/ / Modificat: 2013-02-13
La Antipa, in spatele usilor inchise! Secrete de plosnita!

La Antipa, in spatele usilor inchise! Secrete de plosnita!


Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" va invita Sambata, 16 Februarie, incepand cu orele 11:00, "sa descoperiti secretele plosnitelor" alaturi de Dr. Aurora Stanescu, specialist in studiul heteropterelor.

Atrase de asezarile umane, cunoscute inca din vechime, grupul mare si divers al plosnitelor este pe nedrept disptretuit. Doar o specie dintre toate cele care compun grupul Heteroptera, si anume plosnita de pat, paraziteaza omul asociindu-si prezenta cu mizeria si saracia.

Delicate precum martisoarele din sticla sau portelan, cu chitina neteda si discret decorata precum obiectele de ceramica veche chinezeasca, viu colorate, impodobite cu desene care amintesc de mastile africane, „pictate” in nuante metalice ca niste brose pretioase - plosnitele plantelor sunt insecte perfect adaptate vietii pe uscat sau celei acvatice prin morfologia, organele si comportamentul lor.

Cum de pot heteropterele acvatice sa patineze cu viteza pe luciul apelor sau de ce la unele specii masculii poarta, parca mandri de viitoarele odrasle, ponta pe spatele lor, ori de ce pasarile nu includ heteropterele in dieta zilnica sau, la ce folosesc formatiunile chitinoase exagerate de pe aripile si picioarele unora dintre specii, sunt doar cateva dintre secretele pe care le puteti descoperi participand si in aceasta sambata la prezentarea din cadrul ciclului de conferinte La "Antipa", in spatele usilor inchise.

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul "Antipa" va acorda premii la sfarsitul acestui ciclu de conferinte. Trei dintre cei mai isteti, dar si cei mai fideli participanti la conferinte vor putea intra in posesia telescoapelor oferite de catre sponsorul nostru, DaVinci Learning, daca vor raspunde corect la toate intrebarile concursului ce se va desfasura in ianuarie 2014.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 RON, pensionari – 10 RON, adulti – 20 RON.


Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului "Antipa"

 

Informatii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro, 0723.149.694

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre