Juniori in afaceri, program de educatie antreprenoriala

/ / Modificat: 2012-08-13
Juniori in afaceri, program de educatie antreprenoriala

In data de 25 august va avea loc "Juniori in afaceri", prima editie a programului de educatie financiara si antreprenoriat din Bucuresti, pentru copiii cu varsta intre 10 - 14 ani, in cadrul magazinului Diverta din Bucuresti Mall.

"Juniori in afaceri" este un program ce dezvolta increderea in sine, abilitatile de comunicare, vanzare, si spiritul antreprenorial al copiilor prin jocuri si activitati practice.

Un numar de 16 copii vor fi antrenati intr-o serie de jocuri practice si de exercitii ce au ca obiectiv dezvoltarea increderii in sine, a abilitatilor de comunicare, vanzare, vorbit in public, lucru in echipa si a spiritul antreprenorial.

Cunoasterea unor informatii financiare simple despre "veniturile si cheltuielile familiei" sau "pretul produselor", le va permite celor mici sa inteleaga si sa aprecieze banii pe care ii primesc de la parinti, drept "bani de buzunar".

"Am creat acest program pentru a veni in intampinarea nevoii parintilor care vor sa le ofere celor tineri o educatie economica timpurie, ghidata de principii simple, dar si pentru a-i incuraja pe copii sa castige ei insisi mai multi bani de buzunar prin activitati in gospodarie sau prin valorificarea talentelor si a pasiunilor lor. Pentru ca obiectivele programului "Juniori in afaceri" sa fie atinse avem nevoie de sprijinul parintilor si al intregii comunitati chiar si dupa incheierea acestui program", a spus Claudia Suhov, coordonator program "Juniori in afaceri".

Copiii participanti vor fi indrumati de Alina Burlacu in a descoperi si a realiza jocuri distractive de cunoastere, creativitate, negociere si vanzare. Alina este trainer si coordonator de proiecte pentru tineri si copii, cu o vasta experienta in proiecte europene si internationale prin sustinerea a numeroase cursuri de Public Speaking, Leadership, NLP. In prezent, este directorul Centrului de Excelenta Academica, Partner al WHI Experience si trainer NextSteve.

In cadrul activitatilor, cei 16 copii vor fi impartiti in echipe si vor lucra impreuna la dezvoltarea unor produse proprii, pe care le vor vinde apoi in cadrul unui "Targ cu vanzare de produse realizate de copii" in Bucuresti Mall timp de 60 de minute. Profitul obtinut in urma vanzarii este impartit dupa cum urmeaza:

-   80% din profitul fiecarei echipe este impartit in mod egal tuturor membrilor echipei;

-   20% din profitul fiecarei echipe este donat catre ONG-ul "SOS Satele Copiilor".

Editura RAO ofera 2 burse de participare pentru copiii din Organizatia SOS Statele Copiilor Romania si premii surpriza pentru toti copiii participanti.

Programul se desfasoara pe parcursul a 5 ore, cu pauze, si se va incheia cu o festivitate de premiere a tuturor copiilor participanti.

Program activitati "Juniori in afaceri":


10:00 - 10:50 - Jocuri de cunoastere a grupului

10:50 - 11:00 - Pauza

11:00 - 11:50 - Atelier despre produse, vanzari si negocieri

11:50 - 12:00 - Pauza

12:00 - 12:30 - Atelier de creatie de produse

12:30 - 13:30 - Pauza de masa

13:30 - 14:30 - Vanzare de produs

14:30 - 15:00 - Concluzii si premiere

Inscrierile in cadrul programului se fac la telefon: 0746.042.033, pana la data 23 august 2012. Biletul de participare este 80 lei (sunt incluse materiale de lucru, buget pentru creatie de produs si targ, gustari, diplome de participare, premii si cadouri). Numarul de copii participanti este de 16.

Pentru informatii suplimentare accesati www.junioriinafaceri.blogspot.ro sau www.boko.ro/activitati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre