Inceputul scolii e mult mai usor cu noile tatuaje Dino!

/ / Modificat: 2015-09-21
Inceputul scolii e mult mai usor cu noile tatuaje Dino!

Intra in concurs si castigi pe loc o carte in care copilul tau e eroul principal

Emotia provocata de inceputul scolii este aceeasi, fie ca e vorba de primul an de gradinita sau de alt an de scoala. Inceputul anului scolar aduce cu el o multime de griji: Oare copilul meu se va acomoda repede si bine? Oare cei de la scoala vor avea grija de el asa cum am eu acasa? Acestea sunt cateva dintre intrebarile care ii trec prin minte oricarui parinte.

Potrivit sondajului online realizat de Danone la inceputul lunii septembrie, in Romania 7 din 10 parinti resimt stresul provocat de inceperea scolii de catre copii, in timp ce 8 din 10 declara ca pentru copilul lor noul an scolar aduce bucurie si entuziasm. Cei mai veseli par a fi copiii cu varsta intre 3-6 ani, desi tot acestia sunt cei care au nevoie de o perioada minima de 1-2 saptamani pana la maximum o luna pentru a se acomoda in noul mediu.

"Autonomia copiilor are legatura directa cu sentimentul lor de autoeficacitate. Copiii de orice varsta au nevoie sa invete despre ei insisi ca pot. Pentru copii este important sa aiba activitati independente de parinti la scoala sau la gradinita. Dezvoltarea autonomiei si a responsabilitatii este un proces de invatare care presupune multe greseli. Ce pot face parintii pentru a sustine acest proces este sa permita copiilor sa incerce si sa greseasca, in mod repetat. Daca facem lucrurile in locul copiilor ca sa le facem mai repede, mai bine sau ca sa ii ajutam mereu, le transmitem mesajul de incompetenta si neincrederea in faptul ca ei se descurca. Cu cat copilul invata ca poate si are incredere in sine, cu atat se va simti mai increzator in situatii noi, precum activitatile de la gradinita, de la scoala, facutul temelor. Increderea in sine este un predictor al performantei." a declarat Bogdana Bursuc, psiholog Mind Institute, are a oferit sfaturi parintilor la un eveniment sustinut de Danonino in luna septembrie.

Ajuta-ti copilul sa treaca mai usor de la perioada de vacanta la cea de scoala: dezvolta-i creativitatea, imaginatia si contribuie la dezvoltarea abilitatilor lingvistice ale micutului tau cu Danonino. Noua colectie Danonino vine cu 16 personaje cu care copiii pot crea povesti ai caror protagonisti sunt chiar ei. Roboti, cavaleri, astronauti si multi alti eroi vin sub forma de tatuaje temporare ce pot fi aplicate pe maini si care le vor face joaca celor mici si mai interesanta. De asemenea, sticlutele de Danonino de baut sunt si ele costumate in aceleasi personaje.

In timp ce copilul tau se distreaza, tu ai grija ca el sa fie sanatos. "Pentru o dezvoltare armonioasa fizica, emotionala si cognitiva, copiii au nevoie de ingredientul principal pentru suflet - care este dragostea si afectiunea neconditionata a parintilor si de ingredientul principal pentru trup - care este alimentatia sanatoasa specifica varstei." a adaugat pasihologul Bogdana Bursuc. 7 din 10 parinti declara ca le ofera celor mici iaurt sau branzica de vaci cu fructe cel putin o data pe saptamana, considerand ca sunt alimente sanatoase si hranitoare care contin un plus de calciu si vitamina D si ajuta la dezvoltarea oaselor copiilor.

Pentru a va ajuta si pe tine si pe copilul tau sa treceti mai usor peste tensiunea generata de inceperea scolii si pentru a te incuraja sa sustii autonomia si dezvoltarea armonioasa a copilului tau, Danonino te invita sa participi la concurs: surprinde joaca copilului tau cu tatuajele Dino sau sticlutele Danonino, incarca filmuletul pe site-ul povesteameacudino.ro si primesti automat o carte digitala personalizata, in care copilul tau este eroul principal. Concursul se desfasoara pana pe 31 octombrie 2015.

Totodata, Danonino te asteapta intr-o lume fantastica: intra in aplicatia "Aventurile lui Dino" si lasa-l pe cel mic sa exploreze noua insula a costumelor. In timp ce copilul tau se va distra si va trai aventuri incredibile alaturi de Dino, tu vei putea observa cum, pas cu pas, isi dezvolta atentia, abilitatea de a citi si calcula, afla despre valoarea prieteniei si devine un omulet curajos, urmand sfaturile din povestile lui Dino.

Si nu uita sa iti duci copilul la cumparaturi: aici Dino si eroii din campanie ii asteapta cu multe surprize si cadouri.

Creeaza-ti si tu propria poveste cu copilul tau: ofera-i libertatea de a lua propriile alegeri si ajuta-l sa treaca mai usor de la vacanta la perioada de scoala. Iti vei vedea prichindelul cum creste mare si puternic, dornic sa exploreze lumea si, curand, sa isi scrie singur povestea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre