Incep inscrierile in concursul national de design de carte Cele mai frumoase carti din Romania 2014

/ / Modificat: 2014-06-19
Incep inscrierile in concursul national de design de carte Cele mai frumoase carti din Romania 2014

Incep inscrierile in concursul national de design de carte Cele mai frumoase carti din Romania 2014


• Concursul national de design de carte, editia a III-a

• Premii speciale: ilustratie, carte pentru copii, album, carte de artist, premiu pentru tanar designer

• Conferinta pentru profesionistii din domeniul cartii

• Expozitii cu cartile castigatoare 

Asociatia pentru Performanta si Cultura in parteneriat cu Asociatia Editorilor din Romania lanseaza Concursul national de design de carte, editia a III-a. „Cele mai frumoase carti” este un proiect cultural cu desfasurare anuala, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cartii vazuta ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper in relatia cititorului cu cartea. 

Inscrierile au loc pana pe data de 29 august. Editurile, graficienii sau designerii de carte din Romania si Republica Moldova pot inscrie carti aparute in ultimul an in concursul national de design de carte. Regulamentul care descrie conditiile de participare si formularul de inscriere pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro/regulament/ si la http://celemaifrumoasecarti.ro/formular-inscriere-2014/

Jurizarea va avea loc in perioada 10-24 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de carti frumoase care vor fi prezentate publicului intr-o expozitie itineranta. Toate cartile selectate de juriu vor reprezenta Romania in competitia internationala de design de carte „Best Book Design from All Over the World”. Juriul din acest an va acorda urmatoarele distinctii: Premiul I, Premiul II si Premiul III, precum si premii speciale - Premiul pentru ilustratie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru tanar designer, Premiul pentru carte de artist (categorie speciala cu lucrari jurizate separat). Fondul de premiere este de 5.000 de lei. Premiul pentru tanar designer consta in sustinerea unei deplasari la un targ international de carte in strainatate. Membrii juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nadasan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihulet si un specialist din Franta. Participarea acestuia este posibila prin contributia Institutului Francez din Bucuresti. Specialistul din Franta va sustine si o conferinta adresata profesionistilor din mediul artistic si editorial. 

Expozitia  „Cele mai frumoase carti 2014” va fi inaugurata la Bucuresti la inceputul lunii octombrie. Cartile vor fi prezentate si la Targul International de carte de la Frankfurt in pavilionul Romaniei. in proiect sunt programate o serie de expozitii cu carti castigatoare in cadrul celor trei editii la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, cat si la Targurile Internationale de Carte de la Göteborg (septembrie) si Barcelona (octombrie).

In cadrul editiei 2013, juriul a selectat 39 de volume si a acordat 8 premii. "Cele mai frumoase carti 2013" pot fi rasfoite la Institutul Francez din Bucuresti in perioada 16 iunie - 7 iulie 2014, intr-o expozitie care include si 9 carti obiect realizate de artista Sophie Calle. 

Cartile selectate de juriu la a doua editie au mai fost expuse in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, iar in strainatate au fost prezentate la targurile internationale de carte: Frankfurt (octombrie 2013), „Best Book Design from all over the World” la Targul de Carte de la Leipzig / Stiftung Buchkunst (martie), Salon du Livre Paris (martie), ICR  Londra (aprilie). 

Cei interesati pot gasi imagini cu cartile castigatoare la editiile anterioare, precum si mai multe detalii despre proiect pe www.celemaifrumoasecarti.ro 

Organizator: Asociatia pentru Performanta si Cultura

Proiect cultural finantat cu sprijinul: Administratiei Fondului Cultural National

Mai multe informatii despre concurs: Asociatia pentru Performanta si Cultura

Telefon 0733.117.755 sau e-mail acasa@celemaifrumoasecarti.ro

Informatii pentru presa: Angelica Iacob – 0724.083.932, acasa@celemaifrumoasecarti.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre