In pasi de alergare catre Crosul Padurii!

/ / Modificat: 2014-03-28
In pasi de alergare catre Crosul Padurii!

Vrei sa ii insufli copilului tau principii de viata sanatoasa de mic, sa il inveti cat de important este sportul, natura si activitatile in aer liber? Sau iti doresti pur si simplu sa-ti scoti copilul din casa sa alerge ca sa doarma bine la pranz? Atunci noi iti propunem sa-l inscrii la Cursa Copiilor de la Crosul Padurii powered by Dolce Sport, ce va avea loc in dimineata de 30 martie, in Parcul Tineretului din capitala.

Crosul Padurii powered by Dolce Sport este un eveniment dedicat promovarii sportului si unei vieti in armonie cu natura in randul adultilor si copiilor. Cauza nobila a Crosului este plantarea si ingrijirea cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, prin campania Padurea Copiilor – o initiativa a asociatiei ViitorPlus, asa ca toate fondurile ramase in urma evenimentului vor fi folosite pentru asta. Padurile facute acum vor creste alaturi de copiii nostri! Ne dorim ca cei mici sa aiba modele de urmat asa ca fii modelul lor si indruma-i spre un viitor cat mai bun, invata-i  sa aprecieze natura, sa cunoasca importanta padurilor si sa priveasca dincolo de jungla urbana.

Cursa Copiilor este dedicata copiilor cu varste intre 4 si 13 ani inclusiv, iar participarea lor este gratuita. ViitorPlus propune o donatie cu rol educativ, constand in minim 3 kg de hartie pentru reciclare, pentru a-i invata pe cei mici ca recicland hartia vor ajuta padurea, o tona de hartie reciclata salvand de la taiere 15 arbori maturi. Suma obtinuta din colectarea hartiei pentru reciclare va fi utilizata pentru plantarea si ingrijirea de puieti.

Distantele de alergare sunt:

500m (pentru copii intre 4 si 7 ani)
1km (pentru copii intre 8 si 13 ani)

Toate detaliile despre inscrierea copiilor la Crosul Padurii powered by Dolce Sport le gasiti online aici. insotitorii adulti sunt asteptati si ei la cursele de 3 si 10 km.

Parinti, luati-va de mana copiii si veniti la o alergare matinala in Parcul Tineretului pentru Crosul Padurii – Dolce Sport pe 30 martie 2014!

Campania Padurea Copiilor a demarat in a doua jumatate a anului 2011 ca parte din programul "Adopta un copac!" derulat de catre ViitorPlus de aproape 7 ani. Pana acum, Padurea Copiilor a fost cauza de mediu la 12 evenimente de alergare in care au luat startul pe distante diferite, de la cros  de 3 km, pana la distante de Triplu Iron Man si a  atras sustinerea a peste  5500 de alergatori, datorita carora a fost impadurita o suprafata echivalenta cu 12 terenuri de fotbal.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre