Imbarcare pe carte pentru o calatorie printre ierburi si lumina

/ / Modificat: 2014-07-03
Imbarcare pe carte pentru o calatorie printre ierburi si lumina

Imbarcare pe carte pentru o calatorie printre ierburi si lumina


Atelier pentru copii la Institutul Francez din Bucuresti

  • atelier ludic pentru copii de 4-8 ani: Calatorie printre ierburi si lumina cu Iulia Iordan
  • sambata 5 iulie 2014, ora 11.30
  • intrarea libera
  • eveniment realizat in cadrul expozitiei "Cele mai frumoase carti", deschisa pana pe 7 iulie

Sambata, 5 iulie, de la ora 11.30, Iulia Iordan, autoarea cartii Calatorie printre ierburi si lumina, una dintre cartile castigatoarele in concursul national de design de carte "Cele mai frumoase carti din Romania", va invita la o calatorie in lumea ierburilor. Atelierul se adreseaza copiilor intre 4 si 8 ani* si se desfasoara la Mediateca Institutului Francez din Bucuresti (*Participantii trebuie sa fie abonati ai mediatecii - inscrierea este gratuita pentru copii cu varste sub 12 ani).

Institutul Francez din Bucuresti gazduieste expozitia de design de carte "Cele mai frumoase carti 2013" pana la data de 7 iulie. Asociatia pentru Performanta si Cultura expune toate cele 39 de carti romanesti finaliste in concursul national de design de carte, la care se adauga 9 carti de exceptie realizate de artista Sophie Calle la editura franceza Actes Sud, fiecare dintre acestea reprezentand exemple de obiecte frumoase in care conceptia grafica, ilustratiile, calitatea tiparului, povestile si senzatia tactila indeamna la lectura. 

"O carte este reusita daca imi spune o poveste, despre o opera sau altceva, care este foarte coerenta in alegerea formatului, a ilustratiilor, a reproducerii, a hartiei" spune Géraldine Lay, sef de productie la editura franceza Actes Sud si artist fotograf, membru al juriului la concursul "Cele mai frumoase carti" 2013.

"Cele mai frumoase carti" este un proiect cultural cu desfasurare anuala, aflat la a treia editie, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cartii vazuta ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper in relatia cititorului cu cartea. Activitatile sunt realizate cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. Activitatea centrala este concursul national de design de carte, finalizat cu o expozitie a celor mai frumoase carti din Romania. in aceasta perioada se pot inscrie in editia 2014 a concursului atat cartile in tiraj mare, cat si cele in tiraj redus. Termenul limita al inscrierilor este 29 august 2014. Detalii despre concursul national de design de carte sunt la adresa http://celemaifrumoasecarti.ro/concurs-national-design-carte/.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre