Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical Viata e Frumoasa

/ / Modificat: 2012-11-26
Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical Viata e Frumoasa

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical Viata e Frumoasa

Editia a V-a, 8-18 noiembrie 2012, Bucuresti

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa" a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) sau cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine si muzici stravechi balcanice si persane (Grigore Lese si invitatii sai), ragtime (Old Fish Jazz Band), acapella (Muttis Kinder), muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta), dar si repertoriu clasic (Bester Quartet) – in forma sa purista sau in cea eterogena, imprumutand influente din genuri moderne.

Pentru melomanii pasionati de opereta si musical, editia 2012 reuneste performante din partea unora dintre cele mai prestigioase institutii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul National Academic de Opereta din Kiev (Ucraina) si Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" – organizator al Festivalului.

Acestora li se adauga spectacole sustinute de importante teatre din tara, cum ar fi Teatrul National Timisoara, Teatrul National "Vasile Alecsandri" (Iasi), Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" (Constanta), dar si Teatrul de Papusi din Armenia, prezent in festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continua cu Trofeul "Ion Dacian", competitie aflata la cea de-a patra editie, si, in premiera anul acesta, cu versiunea dedicata copiilor, Gala "Ion Dacian" Junior. O alta traditie sonora a Festivalului este organizarea serilor muzicale cu specific national – "Serile traditionale" – care vor traversa vechiul continent, ajungand de pe meleagurile portugheze pana pe cele rusesti, poposind in Ungaria si Ucraina inainte de a ajunge in Germania. Serile muzicale se incheie pe frecventa postului Radio Romania Cultural, care va difuza zilnic, in cadrul sectiunii ON AIR, o serie de emisiuni si fragmente muzicale, dedicate artistilor prezenti in festival.

Asemenea editiilor precedente, programul muzical va fi dublat de o bogata serie de activitati si evenimente conexe: spectacole-experiment (Workcenter of Jerzy Grotowski si Thomas Richards), conferinte, lansari de carte, expozitii si ateliere pe teme artistice, dar si ateliere de creativitate pentru copii.

Pe langa caracterul sau aniversar, programul anului 2012 ilustreaza deschiderea Festivalului spre spatii noi, spre evenimente inovatoare si spre noi categorii de public.

Sursa: Teatrul National de Opereta "Ion Dacian"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre