Festivalul Brazilor de Craciun 2015 - pentru al 15-lea an consecutiv, lumea buna face lumea mai buna

/ / Modificat: 2015-11-27
Festivalul Brazilor de Craciun 2015 - pentru al 15-lea an consecutiv, lumea buna face lumea mai buna

Abandonul scolar reprezinta una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta sistemul de educatie din Romania. Datele Salvati Copiii arata ca unul din 10 copii cu varsta intre 7 si 10 ani nu frecventeaza invatamantul primar, cu toate ca are varsta corespunzatoare. In anul 2013, numarul copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani care nu erau inscrisi la nicio forma de invatamant se ridica la aproximativ 366.000.

De 25 de ani, Salvati Copiii depune toate eforturile pentru a reduce abandonul scolar si pentru a ajuta cat mai multi copii sa mearga la scoala. Principalul eveniment prin care organizatia finanteaza programele dedicate copiilor defavorizati este Festivalul Brazilor de Craciun. 

Anul acesta, Festivalul Brazilor de Craciun a ajuns la cea de-a cincisprezecea editie. De-a lungul anilor, Salvati Copiii a strans prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun aproximativ 3 milioane de euro, prin care au fost ajutati peste 20.000 de beneficiari, prin programele educationale Gradinite Estivale, A Doua Sansa si Scoala dupa Scoala. Pana acum, impactul acestor programe asupra categoriilor vizate a fost unul major:

  • Gradinite Estivale - 96% dintre beneficiari au fost inscrisi la gradinita sau in clasa pregatitoare;
  • A Doua Sansa - 97% dintre copii au promovat examenele din anul scolar 2014-2015;
  • Scoala dupa Scoala – 97% dintre copii au promovat anul scolar 2014-2015, iar 20% dintre ei au obtinut si premii la concursuri scolare. 

Programele dezvoltate de Salvati Copiii au contribuit si la o crestere a atentiei acordate de catre parinti educaÅ£iei copiilor - 87% dintre acestia manifestandu-si interesul fata de evoluÅ£ia educaÅ£ionala a copiilor, precum si fata de participarea la activitaÅ£i de consiliere parentala. 

In 2015, gratie sumelor stranse la editia precedenta, Salvati Copiii a sustinut 2.560 de copii, dintre care 560 au beneficiat de suport in programul Gradinite Estivale, 413 au fost reintegrati prin programul A Doua Sansa, iar 1.587 de copii au beneficiat de suport in programul de prevenire a abandonului scolar Scoala dupa Scoala. 

Alaturi de ei, au beneficiat de fondurile stranse si 1.023 de parinti, care s-au bucurat de asistenta sociala, juridica si psihologica. De asemenea, pentru suportul copiilor si parintilor au fost formati 386 de specialisti cu atributii in drepturile copilului si educatie. Per total, 9.500 de copii au fost informati cu privire la serviciile educationale si sociale dezvoltate de Salvati Copiii Romania. 

"Sa fii generos astazi inseamna sa investesti in viitorul copiilor. Ne dorim ca si anul acesta sa strangem fonduri pentru cat mai multi copii care, din diverse motive, nu pot merge la scoala. Prin Festivalul Brazilor de Craciun, Salvati Copiii Romania finanteaza programele educationale menite sa reduca abandonul scolar. Fara generozitatea sponsorilor nostri, acest lucru nu ar fi posibil. Le mulţumim tuturor companiilor, designerilor, persoanelor publice si nu numai, care ne sprijina si au incredere ca impreuna putem reda acestor copii sansa la educatie si la un viitor decent." - Andi Moisescu, Presedinte Salvati Copiii Romania.

Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania, Gabriela Alexandrescu, a aratat ca investitia facuta astazi in educatie inseamna, de fapt, investitii mai mici in adultii de maine, intrucat abandonul nu reprezinta numai cifre cu si despre copiii care nu pot merge la scoala. 

"Anual, mii de copii nu sunt inscrisi la scoala sau abandoneaza parcursul educational din cauza lipsurilor. Fara investitii si ajutor, aceste cifre nu vor scadea. Din acest motiv, noi militam de mult timp pentru alocarea a 6% din PIB pentru educatie. In lipsa acestei masuri, incercam sa suplinim cat putem lipsa investitiei in educatie prin programele noastre. Festivalul Brazilor de Craciun este dedicat copiilor din medii defavorizate, si este singura lor sansa pentru a-si continua studiile", a spus Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania.

In cei 15 ani de la lansare, Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un eveniment de referinta, la care participa cei mai influenti manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni de business si de media, in scopul strangerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educationale ale SalvaÅ£i Copiii Romania. Evenimentul este organizat sub forma unei licitatii speciale de brazi de Craciun, conceputi exclusiv pentru aceasta ocazie, de catre unii dintre cei mai cunoscuÅ£i designeri din tara. 

Creatorii invitati sa participe la editia din 2015 sunt: Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Neacsu, Carmen Ormenisan, Malvina Cservenschi, Iris Serban & Lama Arhitectura, Hamid Nicola Katrib, cu sprijinul Pop Art Design, Omid Ghannadi & Amalia Enache, MATIUS & Philips Romania, Zenya Atelier & Madalina Stan, Dragos Epure & Anca Lungu, PNK Casual, Ioana Ciolacu, Cristina Savulescu, Mihai Topescu, Cornel Ilie & Adelina Ivan, Bogdan Adrian Lefter & Honeywell, Tudor. Personal Tailor, in colaborare cu Miso Architects, Marioara de la Tara, cu sprijinul Wild Olive, Rozalia Bot, Diana Stoicescu & Miruna Darie by Createlier, cu sprijinul Euromedia, Salvati Copiii & Stefania Mircea.

Anul trecut, licitatiile pentru brazi au ajuns la sume cuprinse intre 700 si 16.000 de euro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre