Expozitie interactiva Simte Matematica la Muzeul Muzeul Tehnic National Dimitrie Leonida

/ / Modificat: 2013-11-06
Expozitie interactiva Simte Matematica la Muzeul Muzeul Tehnic National Dimitrie Leonida

Goethe-Institut va invita la expozitia "Simte Matematica!", un proiect interactiv organizat in parteneriat cu Muzeul "Mathematikum" din Giessen, Germania. Prezentata in mai multe tari din Europa, America si Asia, expozitia ajunge la Bucuresti, la Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida", unde va putea fi vizitata in intervalul 5-24 noiembrie.  

Goethe-Institut Bukarest va invita marti, 5 noiembrie, orele 16:00, la Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida", la vernisajul expozitiei "Simte Matematica!". Evenimentul, adresat tuturor celor cu varsta intre 8 si 80 de ani, este organizat in colaborare cu Muzeul "Mathematikum" din Giessen, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Germania.

simte_matematica_expozitie

Expozitia isi propune o abordare inedita a unei stiinte pe care multi o considera prea exacta pentru a mai fi si distractiva. Vizitatorii vor descoperi practic, prin joc, informatii utile despre concepte abstracte. Exponatele nu doar ca pot fi atinse, dar devin adevarate provocari pentru cei ce vor sa-si puna mintea la incercare: sa compuna un puzzle, sa construiasca o replica a podului Da Vinci, sa se priveasca in oglinzi paralele, sa redescopere legile simple ale geometriei asambland diverse forme si multe altele.


Matheausstellung1

Douazeci de exponate ingenioase isi asteapta vizitatorii, reprezentind o selectie din cele mai populare experimente ale colectiei Muzeului "Mathematikum" din Giessen, Germania, primul muzeu interactiv din lume dedicat matematicii. Expozitia a fost creata acum 10 ani si s-a bucurat de succes, inregistrand peste 1,5 milioane vizitatori care s-au lasat fascinati de lumea matematicii.  

Expozitia "Simte matematica!" se desfasoara in perioada 5 - 24 noiembrie, la Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida", Str. Candiano Popescu nr. 2, (Parcul Carol I), Bucuresti, de marti pana duminica, 10:30-18:00. Accesul este liber.

Persoana de contact: Arnold Schlachter  physikundsprache@bukarest.goethe.org

Detalii pe https://www.facebook.com/events/597875520274402/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitii copii

Articole recomandate

Citeste si despre