Expozitia Relatia cu lumea mare, Muzeul National al Taranului Roman

/ / Modificat: 2012-11-22
Expozitia Relatia cu lumea mare, Muzeul National al Taranului Roman

Expozitia Relatia cu lumea mare, Muzeul National al Taranului Roman

A cincea expozitie, a cincea sala
31 octombrie – 30 noiembrie 2012, Sala Irina Nicolau
Muzeul National al Taranului Roman



Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 31 octombrie 2012, ora 18:00, la vernisajul celei de-a cincea expozitii a Muzeului Copilariei, Relatia cu lumea mare, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.


Multe povesti incep cu un copil de imparat sau de taran, care fuge in lumea mare sa-si caute norocul. Altele vorbesc despre prunci alungati de acasa, sa-si piarda urma sau sa se prapadeasca in aceeasi lume mare. Odata ajunsi in afara lumii mici si familiare a gospodariei, copiii se pot astepta la orice, la intalniri miraculoase cu animale fantastice, monstri sau zane, la comori sau nenorociri.


In povesti... Dar in viata? Oricare dintre noi isi poate aminti de momente in care a vrut sau chiar a si plecat de acasa cu bocceluta in spinare; de sentimentul eroic de libertate si apoi, de teama de necunoscut. Abia atunci incep copiii sa-si aminteasca zicerile sau gesturile magice de iesire din impas, pe care le-au invatat de la ceilalti. Sa scuipi peste umar daca te intalnesti cu pisica neagra, sa soptesti cainelui fioros din fata ta lacatul la gura ta, cheile la mana mea si cate si mai cate...


Despre Ionica fara frica, dar si despre Hensel si Gretel, despre Scufita rosie, Alba ca zapada, dar si despre copiii de ieri si de azi, plecati in aventura cunoasterii – in expozitia Relatia cu lumea mare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzee copii

Articole recomandate

Citeste si despre