Expozitia Balcic, Arc Peste Timp, la Muzeul National Cotroceni

/ / Modificat: 2012-08-01
Expozitia Balcic, Arc Peste Timp, la Muzeul National Cotroceni

Muzeul National Cotroceni a organizat joi, 14 iunie, orele 18:00, in Spatiile Cantacuzine vernisajul expozitiei "Balcic, arc peste timp", in colaborare cu Elite Art Club UNESCO. Expozitia incununeaza rodul muncii artistilor participanti la taberele de creatie organizate in decurs de zece ani, la Balcic, la initiativa ELITE ART Club UNESCO.

ELITE ART Club UNESCO este o organizatie non-guvernamentala care promoveaza programe de arte vizuale dar si alte evenimente culturale si educationale. Dintre proiectele dezvoltate in sfera artelor plastice de ELITE ART Club UNESCO, tabara de creatie de la Balcic este cel mai amplu prin continuitate, dezvoltare logistica si participarea a numerosi artisti consacrati, sau in plin proces de formare. Privind inapoi, se poate spune ca proiectul a crescut si s-a maturizat ca un pariu castigat cu lumea artei.

Expozitia "Balcic, arc peste timp" este alcatuita din selectia lucrarilor stranse de-a lungul anilor in taberele de creatie, si semnate de pictori precum: Angela Tomaselli, Horea Pastina, Ilie Boca, Marilena Murariu, Ioana Craciun Dobrescu, Vasile Craita Mandra, Virgil Parghel, Vitalie Butescu, Dan Palade, Mihai Sarbulescu, Adriana Lucaciu, Betucker Istvan, Alexandra Stoica, Corneliu Dragan, Cristian Opris, Cristian Paraschiv, Doina Mihailescu, Emanoil Mazilu, George Mircea, Ilie Chioibas, Maria Petcu Chioibas, Marcel Lupse, Mariuca Covrig, Mihai tarus, Simion Craciun, Veaceslav Tuhari.

Lucrarile expuse surprind pitorescul oras Balcic, castelul reginei Maria si gradina in toata splendoarea lor, dand astfel publicului vizitator posibilitatea sa admire peisaje, flori in diverse culori si nuante, marea când albastra, cand azurie, terasele unice ale castelului, biserica Stella Maris, templul Apele Pacii, intr-un cuvânt o promenada cu adevarat regala, intr-un loc plin de soare si poezie.

Muzeul National Cotroceni nu se afla la prima colaborare cu ELITE ART Club UNESCO, gazduind si in anul 2009 o expozitie cu lucrari ale artistilor participanti in taberele de creatie de la Balcic.

"Se refac astfel - asa cum spune dr. Doina Pauleanu- puntile dintre cele doua resedinte regale si se pune in valoare, cu puterea argumentelor estetice, calea solara a picturii romanesti".

Expozitia este deschisa publicului in perioada 14 iunie - 30 august si poate fi vizitata de marti pana duminica intre orele 09:30 – 17:30, tarif vizitare - 5 RON

Expozitia beneficiaza si de un catalog color, care poate fi achizitionat de catre public, pret - 10 RON, de la magazinul de prezentare al muzeului, deschis intre orele 09:30 – 17:30.

Parteneri: Konica Minolta, Elite Art Gallery, Ella Traveland, Vinexpert, Nardo. 

Sursa:

Muzeul National Cotroceni 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie Muzee copii

Articole recomandate

Citeste si despre