Eveniment de cariera Adobe Romania pentru femeile din IT

/ / Modificat: 2016-03-30
Eveniment de cariera Adobe Romania pentru femeile din IT

In spiritul zilei internationale a femeii, Adobe Romania a organizat un eveniment de cariera special pentru tinerele femei ce studiaza si lucreaza in domeniul IT.

Scopul evenimentului a fost sa demonstreze ca diversitatea este un factor ce conduce la succes in companiile de IT&tech, un detaliu important mai ales in corporatiile vestice. 

Peste 60 de tinere au ajuns vineri, 18 martie, la sediul Adobe Systems Romania, pentru a lua parte la discutii interesante despre carierele unor femei de succes, intr-un domeniu predominant masculin. Primele doamne ce si-au impartasit experientele din career path cu publicul au fost Irina Alexandru, co-fondator Vector Watch, un start-up romanesc cunoscut, si Kirsty Gosling, Senior Manager pentru Customer Success, Media si Advertising Solutions, din Adobe UK. 

Dupa cina a urmat un moment de conversatii deschise cu un panel format din 10 angajate ale Adobe Romania, din roluri si echipe diverse. Publicul s-a aratat foarte entuziast, intrebarile venind una dupa alta chiar si dupa ora estimata de inchidere.

Cele mai multe intrebari au fost legate de practicile de diversitate din marile companii, de motivatia fetelor sa urmeze studii in IT, precum si de echilibrul intre viata profesionala si cea personala.

La final Adobe Romania a pregatit si cateva surprize: pentru cele mai bune intrebari din public au fost oferite doua licente Adobe Creative Cloud anuale, iar la tombola a fost extrasa castigatoarea unui ceas Vector Watch. 

adobe

Feedback-ul primit dupa conferinta a fost pozitiv: 

"Temele abordate au fost relevante pentru orice etapa de cariera sau rol  din domeniul IT, fiecare dintre participante a rezonat cu ce s-a discutat".

"De obicei evenimentele de acest tip sunt monotone si devin plictisitoare, dar la acesta as fi rezistat si 10 ore, mi s-ar fi parut la fel de captivant".

"Stiam deja ca Adobe face parte dintre cei mai buni angajatori, dar acum stiu la prima mana ca munca in echipa, comunicarea si meritocratia sunt valori pe care angajatii chiar le impartasesc".

"Povestile speakerilor din panel au demonstrat ca femeile isi pot construi diverse cariere in IT si nu doar ca le pot face bine, ci si ca pot ajuta companiile sa creasca si sa inoveze prin diversitate. Trebuie sa recunosc, am plecat de la eveniment cu dorinta sa ma intorc si chiar sa ma alatur unei asemenea organizatii".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre