Ernest et Celestine, farmecul incontestabil al animatiei traditionale in deschiderea Anim'est 2013

/ / Modificat: 2013-09-10
Ernest et Celestine, farmecul incontestabil al animatiei traditionale in deschiderea Anim'est 2013

Cel mai mare festival de film din Bucuresti pune la cale cea de-a opta editie!

In perioada 4-13 octombrie, Anim’est isi asteapta spectatorii la Cinema Patria si Cinema Studio din Bucuresti cu filme alese pe spranceana de directorul festivalului Mihai Mitrica. Organizatorii promit o noua editie de succes, plina cu animatii multipremiate, workshop-uri, concerte si bineinteles cele mai fresh petreceri.

Pe langa filmele din sectiunea Minimest, cei mai mici spectatori sunt asteptati in numar cat mai mare si la filmul de deschidere, animatia franco-belgiana "Ernest et Célestine". Gala de deschidere a celei de-a opta editii a festivalului va avea loc pe 4 octombrie la Cinema Patria, incepand cu ora 19:00.

Cunoscuti pentru "Panique au village", regizorii Stéphane Aubier si Vincent Patar impreuna cu Benjamin Renner au lansat anul trecut animatia bazata pe indragita serie de carti pentru copii  a scriitoarei Gabrielle Vincent, cu un scenariu semnat de scriitorul francez Daniel Pennac, scenariu care se preteaza la multiple interpretari, pentru toate varstele. Rezultatul e un film 2D care ii va unge pe suflet pe fanii animatiei old school cu un vizual fidel stilului ilustratiilor seriei de carti si cu personaje adorabile ce par desenate in acuarela.

Célestine este o soricica de la orfelinat, unde invata constant sa se teama de ursi, inamicul numarul unu al speciei ei, dar ajunge sa se imprieteneasca fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest – un urias bland cu vocea actorului Lambert Wilson (Martix Reloaded, Of Gods and Men). In epoca filmelor 3D, Anim’est propune o animatie cu un farmec clasic, o poveste indragita de cinefilii tineri, si savurata de spectatorii adulti care isi vor aminti cu siguranta de desenele animate si cartile ilustrate ale copilariei.

"Ernest et Célestine" a avut premiera anul trecut la Cannes, in competitia Quinzaine des Réalisateurs, unde a primit si o mentiune speciala, dar cea mai importanta distinctie a sa a fost premiul César pentru Cel mai bun film de animatie in 2013. Printre festivalurile care l-au avut in selectie se numara si Toronto IFF, Hong Kong IFF sau Animafest Zagreb, unde a fost proiectat in deschidere.

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est este organizat de Asociatia Estenest.

Mai multe detalii privind programul celei de-a opta editii vor fi disponibile in curand.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre