Cum pot invata copiii sa deseneze - atelier de desen

/ / Modificat: 2015-02-04
Cum pot invata copiii sa deseneze - atelier de desen

Pornind de la zero sau nu, ca sa invete sa deseneze, e important ca micutii sa fie curiosi, interesati, cu chef de joaca. Un mod de a le stimula interesul este alegerea personajului ca tema de antrenament.

In scoala, porneam de la mama, tata si casa, desenam peisaje reprezentative pentru anotimpuri, faceam portrete sau incercam sa reproducem un mar si invatam sa-i spunem „natura moarta”. 

Poate aceasta metoda e un motiv pentru care unii dintre noi n-au continuat antrenamentul dupa ce orele de desen au iesit din programa.

Desenul centrat pe personaj e mult mai amuzant. Pentru ca vrei sa poti desena un animalut, un monstru sau cine stie ce creatura inventata de tine si vrei sa le-o arati prietenilor. 

Ca sa desenezi un personaj, pornesti de la forme simple – linii, cercuri, triunghiuri si alte figuri geometrice, care sunt baza pentru detaliile pe care le adaugi mai tarziu. Pana sa zici sa iese din desen si face beee, oaia e un cerc si cateva linii. Sau e o cutie, daca o deseneaza Micul Print.

Pentru copiii intre 10 si 14 ani care vor sa invete sa deseneze personaje, Academia Motanov organizeaza un atelier de desen, coordonat de ilustratoarea Diana Necsulescu. Atelierul are inscrieri pana pe 26 februarie si se va desfasura intre 7 si 29 martie, la Bucuresti. Intalnirile au loc sambata si duminica de la 12:30 la 14:30, timp de 4 weekenduri. Costul atelierului este de 450 lei si se plateste in doua transe. 

Pentru programul detaliat pe sedinte si alte detalii, intrati pe http://www.motanov.ro/portfolio/atelierdesen/.

Academia Motanov este un proiect al asociatiei Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii si tineri, gandite de un motan imaginar. Caruia coordonatoarea atelierului de desen i-a desenat iubita din afis, dar asta e alta poveste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri copii Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre