Copiii vopesc oua la Teatrul Masca!

/ / Modificat: 2012-11-27
Copiii vopesc oua la Teatrul Masca!

Teatrul Masca ne invita joi, 12 aprilie, ora 16:00, alaturi de cei mici sa continuam traditia vopsirii oualor in amfiteatrul din Bulevardul Uverturii. Impreuna, ca o mare familie, actori, copii, parinti si bunici vor incondeia oua de lemn sau naturale cu vopseluri pe care le vor primi de la teatru.

"Va invitam sa pastram vie o traditie puternic inradacinata in cultura noastra ce face parte din fondul nostru spiritual. Lumina si caldura sarbatorilor de primavara ar trebui sa ne gaseasca pe toti alaturi de cei dragi in impacare, armonie si iertare. Paste Fericit tuturor!", declara Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.


Oul strabate istoria arhetipurilor ca un simbol al vietii care renaste, al regenerarii, al fertilitatii. Traditia milenara a vopsirii oualor se afla in stransa legatura cu patimile lui Iisus si are in afara de simbolistica bogata si un rol educativ: copiii pot constientiza astfel apartenenta la o comunitate cu obiceiuri stravechi.

Teatrul Masca a aratat de-a lungul anilor o preocupare permanenta de a aduce in atentia publicului sau traditii si obiceiuri care ne definesc ca popor, dar si activitati care sa ajute la educarea copiilor imbinand activitati recreative cu actul de cultura. Astfel s-au initiat o serie de proiecte printre care se pot aminti Concertul de Craciun, Ora de Cultura sau Targul de Jucarii.

Accesul publicului la eveniment este liber.

Detalii pe www.masca.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti Oua Pasti

Articole recomandate

Citeste si despre