Copiii de la peste 50 de scoli si gradinite ofera daruri celor nevoiasi

/ / Modificat: 2015-11-24
Copiii de la peste 50 de scoli si gradinite ofera daruri celor nevoiasi

In cadrul campaniei nationale „Zambetul din cutie”, 51 de scoli si gradinite din Bucuresti, Ilfov, Constanta si Baia Mare trimit cadouri de Craciun copiilor saraci din toata tara. Campania a ajuns la cea de-a patra editie, fiind organizata de Asociatia Sansa Ta, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatiei Romane de Sport Corporatist si al Romaero Baneasa.

Pana pe 15 decembrie, elevii si prescolarii vor pregati, alaturi de parinti si profesori, daruri impachetate in cutii de pantofi. Acestea vor fi stranse intr-un depozit al Romaero si incarcate apoi in camioane, pentru a ajunge la copiii saraci din cele mai indepartate colturi ale tarii. In acest an, in preajma Craciunului, 8000 de copii din 17 judete se vor bucura de aceste cadouri.

Punctul culminant al campaniei „Zambetul din cutie” este concertul caritabil de joi, 26 noiembrie, gazduit de Centrul de conferinte Auditorium Pallady. Incepand cu ora 17:00, evenimentul prezentat de Cabral Ibacka va aduce pe scena artisti precum George Natsis sau Mircea Vintila si cei mai talentati copii din scolile partenere si din centrele de plasament participante. Biletul de intrare la acest concert, atat pentru elevi, cat si pentru adulti, va fi o cutie cu un cadou ce va face un copil fericit.

In cadrul acestui eveniment, copiii vor avea parte de multe surprize. Cei prezenti in sala vor putea imortaliza aceste momente cu ajutorul echipei “Cutia cu poze” si vor pleca acasa cu un magnet de frigider drept amintire.

De asemenea, se vor putea fotografia cu personajele de poveste venite special pentru ei: Mickey Mouse, ursul panda si pinguinul. In plus, copiii din centre de plasament, invitati la concert, vor primi daruri speciale din partea Kaufland Romania si a echipei de fotbal Dinamo Bucuresti.

Campania umanitara “Zambetul din cutie” a fost pentru prima data organizata in anul 2012, dovedindu-se un mare succes ca numar al darurilor donate pentru copiii saraci. Asociatia Sansa Ta a reusit atunci, cu ajutorul copiilor din Bucuresti si Ilfov, sa stranga peste 17.000 de cutii de cadouri. 

Printre institutiile scolare participante in acest an sunt: Colegiul National “Mihai Viteazul”, Colegiul Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul National “Octav Onicescu”, Colegiul National „Gheorghe Lazar”, Liceul Jean Monnet, Olga Gudynn International School, The Lauder-Reut Educational Complex, Scoala Nr. 45 “Learn With Music”, Colegiul de Arte “Dinu Lipatti”, Scoala 11 ,,Ion Heliade”, Scoala Mea, Scoala “Federico Garcia Lorca”, Scoala Nr. 17 "Pia Bratianu", Scolile nr. 31, 49, 64, 75, 80, 81, 84, 85, 87, 93, 114, 124, 129, 149, 150, 195, 307, Scoala Nr. 58 ”Petre Ghelmez”, Scoala Gimnaziala Nr. 88 ,,Shanghai”, Scoala “Nicolae Grigorescu”, Colegiul National de Muzica “George Enescu”, Mark Twain International School, Scoala ADA, Scoala Bolintin Deal, Scoala Primara “Teddy Bear”, Scoala Primara “Kids Palace”, Gradinita Prikindel, Scoala Metropolitana ARC, Scoala “Mihai Ionescu”, Scoala ,,Mircea Eliade”, Scoala “Nichita Stanescu” din Baia Mare, Scoala Nr. 11 din Constanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre