Copii si parinti, veniti in pasi alergatori la Crosul Padurii-Dolce Sport!

/ / Modificat: 2013-05-23
Copii si parinti, veniti in pasi alergatori la Crosul Padurii-Dolce Sport!

Copii si parinti, veniti in pasi alergatori la Crosul Padurii-Dolce Sport!

Iti doresti ca micutul tau sa invete ca atat sportul, cat si un aer nepoluat il ajuta si pe el sa fie sanatos? Atunci, iti propunem sa-l inscrii la Cursa Copiilor de la Crosul Padurii-Dolce Sport, ce va avea loc pe 8 iunie, dupa-amiaza, in Parcul Tineretului din capitala.


Crosul_Padurii

Crosul Padurii-Dolce Sport este dedicat promovarii sportului in randul adultilor si copiilor, dar are si o cauza nobila: strangerea de fonduri pentru plantare si ingrijirea cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, prin campania Padurea Copiilor – o initiativa a asociatiei ViitorPlus. Pentru ca si copiii nostri au nevoie de aer curat, cand vor creste mari!

Cursa Copiilor este dedicata copiilor cu varste intre 4 si 13 ani inclusiv, participarea lor este gratuita. Totusi, ViitorPlus propune o donatie inedita, cu rol educativ, constand in minim 3 kg de hartie pentru reciclare. Astfel, copiii vor invata ca recicland hartia vor ajuta padurea, o tona de hartie reciclata salvand de la taiere 15 arbori maturi. in acelasi timp, contravaloarea hartiei reciclate va fi utilizata pentru plantarea si ingrijirea de puieti.

Distantele de alergare sunt:

500m (pentru copii intre 4 si 7 ani)
1km (pentru copii intre 8 si 13 ani)

Toate detaliile despre inscrierea copiilor la Crosul Padurii – Dolce Sport le gasiti online pe crosulpadurii.ro, sectiunea Despre Cros, categoria Cursa Copiilor. Parinti va asteptam la cursele de 3 si 10 km.

Crosul_Padurii_Dolce_Sport

Campania Padurea Copiilor face parte din programul "Adopta un copac!" si a fost lansata in a doua jumatate a anului 2011. Pana acum, Padurea Copiilor a fost cauza de mediu la 5 evenimente de alergare si a  atras sustinerea a 4.400 de alergatori, datorita carora a fost impadurita o suprafata echivalenta cu 4 terenuri de fotbal. Crosul Padurii este organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila cu sprijinul sposorului principal Dolce – Sport, televiziunea de sport a Romtelecom.

In 2013, Crosul Padurii aniverseaza 5 ani si se anunta a fi o editie  inedita: alergarea va fi una de seara, iar participantii sunt incurajati sa-si creeze propria costumatie, cea mai iesita din comun urmand a fi premiata la final.

De asemenea, concurentii isi vor alege o echipa in care sa alerge, in functie de preferintele pentru o anumita specie de arbori sau pentru unul dintre alergatorii de anduranta, cu experienta, care vor fi capitani de echipa: echipa Frasin este condusa de Gabriel Solomon, echipa Stejar este condusa de Adrian Ber, iar echipa Tei este condusa de Andrei Rosu. La sfarsitul probelor, va iesi cattigatoare echipa  ai carei membri alearga cei mai multi kilometri cumulati.

Crosul Padurii – Dolce Sport va cuprinde cele 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor de 1 km. inscrierile se fac online pe crosulpadurii.ro. Noutatile pot fi urmarite pe www.facebook.com/CrosulPadurii.
    

Asadar, copilasi si parinti, marcati-va in calendare data de 8 iunie 2013 si dati o fuga in Parcul Tineretului pentru Crosul Padurii – Dolce Sport!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber copii

Articole recomandate

Citeste si despre