Conferinta: Un tezaur necunoscut - biblioteca dr. Grigore Antipa

/ / Modificat: 2013-10-17
Conferinta: Un tezaur necunoscut - biblioteca dr. Grigore Antipa

Conferinta: Un tezaur necunoscut - biblioteca dr. Grigore Antipa

19 octombrie 2013

Prezinta: Oana Ersilia Anton

Muzeul Antipa ascunde, pe langa colectiile stiintifice de mare valoare, un alt tezaur nepretuit.

Este vorba despre biblioteca sa, locul in care stau "ascunse", de peste un secol, mii de carti, care mai de care mai interesante.

Unele sunt interesante din punct de vedere stiintific, altele din punct de vedere bibliofil, iar altele sunt adevarate bijuterii, cu coperti din piele incrustate cu pietre pretioase si margini aurite ori cu paginile pictate manual. Toate au in comun faptul ca, cel care le-a adunat laolalta, pentru documentarea si specializarea cercetatorilor a fost dr. Grigore Antipa.

Colectia de carte a Muzeului include lucrari din domenii variate: zoologie generala si sistematica, faunistica si oceanografie, botanica si paleontologie, antropologie si etnografie, ecologie si protectia mediului, anatomie si microbiologie, parazitologie si patologia plantelor si animalelor dar si lucrari de fizica, chimie, matematica, geografie, legislatie, sociologie si economie.

Va invitam sa descoperim impreuna toate aceste comori tiparite si sa aflam care sunt povestile lor, pe 19 octombrie 2013, la ora 11:00.

Conferinta face parte din programul educational: "La Antipa, in spatele usilor inchise".

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 15 lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzeul grigore antipa

Articole recomandate

Citeste si despre