Coder Dojo, editia a II-a, locul de intalnire al copiilor pasionati de IT si programare

/ / Modificat: 2012-11-26
Coder Dojo, editia a II-a, locul de intalnire al copiilor pasionati de IT si programare

Pe 10 noiembrie, sambata, ora 10:00 are loc evenimentul Coder Dojo, dedicat copiilor cu varsta intre 8 – 14 ani, in cladirea Romtelecom Training Arena (BBTP), Sos. Bucuresti – Ploiesti nr. 42-44,  cladire A, etaj 2, sector 1, Bucuresti.

CodeDojo Romania face parte dintr-o miscare internationala, gratuita, non-profit, care isi doreste sa ofere copiilor spatii pentru invatarea programarii pe calculator.

Activitatile sunt coordonate de Bobby Voicu si Elvis Apostol, de la Mavenhut Ltd, impreuna cu Claudia Suhov de la NextSteve Group.

Despre Coder Dojo

Coder Dojo este o miscare internationala, pornita in Irlanda in 2011 cu scopul oferirii copiilor unor spatii in care sa poata invata programare intr-un mediu informal, prin sesiuni regulate, in afara programului scolar (acesta este motivul pentru care sesiunile sunt, in general, sambata).

La CoderDojo copiii invata sa programeze, sa dezvolte site-uri web, aplicatii, programe, jocuri si multe altele. Dojo-urile sunt pornite, conduse si mentorate de voluntari. Dojo-urile organizeaza tururi ale companiilor de tehnologie, aduc vorbitori care sa povesteasca despre cariera lor samd. Pe langa faptul ca invata cod, participantii intalnesc persoane cu interese similare, pot arata la ce lucreaza, se pot lauda cu munca lor.

CoderDojo transforma programarea si dezvoltarea aplicatiilor web intr-o experienta sociala si distractiva.

CoderDojo are o singura regula: "Fiti cool!". Asta se traduce prin a nu provoca probleme, a nu minti, a nu pierde timpul celor din jur.

In acest moment CoderDojo are aproximativ 100 de dojo-uri in toata lumea, Bucuresti fiind primul din Romania.

Important: pentru participarea la eveniment copiii trebuie sa vina cu laptopul personal (evident, poate fi si laptop-ul cuiva din familie).

Foarte important: Parintii trebuie sa ramana pe durata cursurilor in sala de asteptare, fara exceptie.

Inscrierea copiilor se realizeaza pana la data 8 noiembrie 2012, ora 14:00 pe www.coderdojo.ro/formular.  Numarul maxim de participanti este de 25 de copii.

Copiii vor primi diplome de participare, gustari si racoritoare.

Va rugam sa ne aduceti la cunostinta in cadrul formularului de inscriere, daca copilul are nevoie de un regim special (daca este alergic la anumite alimente sau trebuie sa ia anumite medicamente), la sectiunea "Mentiuni ".

De asemenea, pe durata evenimentului vor fi fotografiati si filmati. In cazul in care nu sunteti de acord, va rugam sa mentionati acest aspect tot in cadrul formularului de inscriere, la sectiunea "Mentiuni".

Cateva dintre impresiile parintilor, dupa prima editie a CoderDojo:

"Ne-am simtit extraordinar si de-abia asteptam sa ne revedem. Felicitari inca o data pentru initiativa si pentru pasiunea cu care v-ati implicat in acest proiect!"

"Multumim inca odata pentru invitatia la acest eveniment, foarte important pentru noi, dar mai important pentru copii nostrii, care au avut ocazia sa intre in contact direct cu Lumea IT-ului. Asteptam cu nerabdare sa participam la evenimentele viitoare, drept pentru care ne anuntam inca de pe acum prezenta. Va dorim succes in toate activitatile si va felicitam pentru rabdarea de care dati dovada."

"Luca a fost foarte incantat de curs si e un mod foarte util de a-si petrece timpul in fata calculatorului. Abia asteapta urmatoarea sesiune."

Mijloace de transport in comun: autobuze 148, 301, 304, 783;  Statia: Institutul Meteorologic (prima statie dupa IKEA)

Parcarea autoturismelor se poate face in subteran, pe locurile dedicate Romtelecom.

www.coderdojo.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre