Caravana Muzeelor la a treia editie

/ / Modificat: 2014-07-11
Caravana Muzeelor la a treia editie

Aflata la a treia editie, Caravana Muzeelor invita copiii de 6-10 ani sa cunoasca mai bine Bucurestiul. Astfel, zece muzee si organizatii culturale vor gazdui, pe durata vacantei de vara, ateliere de educatie cultural-artistica coordonate de Global Mindscape si realizate in parteneriat cu muzeele. 

Urcati copiii in Caravana Muzeelor in perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014, de miercuri pana vineri, incepand cu ora 10.00 (aproximativ doua ore). 

Prin intermediul jocului si al artelor, copiii vor descoperi, pe intelesul lor, cateva secrete ale muzeelor si tehnici artistice inspirate de obiectele de pret gazduite de acestea.

Pe care, fireste, le vor experimenta: cu pensula in mana si foaia alba in fata, prin lucrari in creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. Caravana Muzeelor a fost initiata in 2012, numarul de muzee implicate initial fiind de cinci. 

In 2013 ne-am bucurat sa avem alaturi copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iata ca la a treia editie numarul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificata. 

In luna iulie, atelierele se desfasoara astfel:

Martisor de vara: in vizita la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memoriala Tudor Arghezi – Martisor) 

Vasile Grigore si secretele unei colectii (16-18 iulie, Muzeul de Arta Vasile Grigore – pictor si colectionar)

Foisorul de Foc si destinul pompierilor (23-25 iulie, Muzeul National al Pompierilor)

Arta contemporana pentru copii la Anaid Art Gallery (30 iulie-1 august, Anaid Art Gallery)

O noutate a acestei editii este  Casa Memoriala Tudor Arghezi – Martisor, unde debuteaza Caravana Muzeelor din acest an.

Tematica este urmatoarea:

Miercuri, 9 iulie, ora 10.00

Despre catei si ce nazdravanii fac ei il cunoastem toti pe Zdreanta, "cel cu ochii de faianta", cainele cel rasfatat ce o lectie a-nvatat. La atelier vom vorbi despre animalele favorite si vom ilustra nazdravaniile lor in tehnica graffiti.

Joi, 10 iulie, ora 10.00

Despre flori, albine si miere

Tudor Arghezi nu a fost doar un mare poet, ci si un mare iubitor de natura si un pasionat apicultor.

Vom face cunostinta cu apicultorul Arghezi, vom vorbi despre albine si despre miere, iar la atelier vom construi albinute si flori colorate. si, desigur, vom asculta poeziile dedicate acestora.

Vineri, 11 iulie, ora 10.00

Sa ilustram poezia

Ingredientul principal – o poezie surpriza a lui Arghezi. Vom identifica trei scene din poezie, pe care le vom ilustra si vom avea astfel propria carticica ilustrata.

Urcati copiii in Caravana Muzeelor folosind adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau telefonul 0724.083.932 (Angelica Iacob)

Pe durata vacantei de vara pot participa la atelierele Caravanei Muzeelor si grupuri organizate de copii, pe baza de programare.

Mai multe detalii pe blogul special dedicat proiectului: http://caravanamuzeelor.wordpress.com/ 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre