Atelierele LCreste prin Arta!l sarbatoresc Ziua copilului

/ / Modificat: 2012-05-28
Atelierele LCreste prin Arta!l sarbatoresc Ziua copilului

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" va participa in data de 2 iunie 2012 la evenimentul "Cismigiul Copiilor", organizat de ArCuB. Echipa "Creste prin Arta!" ii va astepta pe cei mici la doua ateliere de creativitate, invitand copiii la jocuri interactive, concursuri muzicale si de actorie, precum si la pictura si origami. Atelierele "Creste prin Arta!" vor avea loc pe Insula Bucuriei.


cismigiul_copiilor

Evenimentul "Cismigiul Copiilor" este organizat anual de ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Bucurestiului. Timp de 10 ore, copiii sunt asteptati la activitati variate, de la spectacole cu mimi, jongleuri, statui vii si magicieni, la ateliere, jocuri si concursuri, care vor avea loc in toate zonele parcului. Copiii vor putea construi papusi, vor invata sa faca Origami si vor putea modela si desena alaturi de artisti plastici.


In data de 2 iunie, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" va asteapta la "Cismigiul Copiilor", la urmatoarele ateliere "Creste prin Arta!":

atelier_jocuri

Atelier de Jocuri si Concursuri – Micii Artisti

Coord.: Mioara Ifrim
 

Durata:


  • prima serie 11.00 – 12.00;
  • a doua serie 12.00 – 13.00,

Atelierul este coordonat de Mioara Ifrim, solista si actrita a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si imbina in mod imaginativ elementele de baza ale artelor performative –actorie, cantec, interpretare muzicala si mima. Intalnirea este conceputa sub forma unui concurs intre doua echipe, care vor trece, pe rand, prin mai multe probe amuzante si creative: interpretare muzicala in cadrul unei orchestre improvizate, probe de dexteritate si indemanare, proba de mima si dictie. Activitatile sunt gandite astfel incat sa ii incurajeze pe copii sa isi foloseasca imaginatia si sa isi dezvolte abilitatile sociale, prin joaca in echipa si interactiune.

atelier_origami

Atelier pentru Maini Dibace: Pictura si Origami


Coord.: Ioana Schiau si Gloria Apostol


Durata atelier: 13.00 – 14.00

La atelierul de pictura si Origami, copiii vor explora lumea culorii, jucandu-se cu pensulele, culorile tempera si acuarelele. Mai mult, acestia vo putea invata despre traditia Origami (din japoneza, "hartie pliata") si vor face din hartie speciala cocori si cele mai frumoase flori. Atelierul urmareste sa dezvolte dexteritatea copiilor si simtul lor artistic.

Proiectul "Creste prin Arta!" organizat de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" este adresat publicului tanar si foarte tanar, pentru a sprijini educatia artistica si a facilita accesul copiilor la diverse activitati creative, de dezvoltare personala, precum si la lumea spectacolului.  "Creste prin Arta" include ateliere de creatie pentru copii, pe teme variate, care acopera principalele ramuri artisice: arte plastice – pictura, modelaj, papier-mache, origami, diverse ateliere de bricolaj – si arte performative – balet, cor, actorie, teatru de animatie.

Mai multe detalii despre eveniment si despre activitatile "Creste prin Arta", puteti gasi pe pagina de facebook si pe blogul proiectului "Creste prin arta!".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural Evenimente copii Ziua copilului Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre