Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor

/ / Modificat: 2016-09-06
Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor

Primii trei ani de viata sunt esentiali pentru dezvoltarea functiilor cognitive si a inteligentei copilului. in aceasta perioada, in care creierul isi formeaza pana la 80% dintre procesele de gandire care stau la baza inteligentei, implicarea parintilor este decisiva. De aceea, in perioada septembrie – octombrie 2016, Nutricia va sustine Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltare cognitiva, destinate parintilor care au copii cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani.

Atelierele sunt sustinute de psihologi, traineri in parenting si alti specialisti cu experienta in domeniul dezvoltarii, psihologiei si comportamentului copiilor, in 15 orase din tara: Constanta, Galati, Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Brasov, Targu Mures, Pitesti, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Arad si Oradea. inscrierile se fac pe platforma www.ateliere.aptamil.ro, acolo unde este afisat programul workshop-urilor.

Atelierele Aptamil Junior IQ isi propun sa-i invite pe parinti sa priveasca notiunea de „joc/joaca” dintr-o noua perspectiva: jocul este mai mult decat o activitate fireasca in primii ani de viata - el este un instrument de invatare extrem de eficient pentru cei mici, care accelereaza si coordoneaza dezvoltarea abilitatilor si a inteligentei.

Astfel, in urma Atelierelor Aptamil Junior IQ, mamicile vor afla de la specialisti care sunt etapele de dezvoltare a creierului, precum si care este ordinea dezvoltarii diferitelor parti ale creierului. Aceste argumente de natura stiintifica au rolul de a oferi o buna intelegere a modului in care parintele poate accelera dezvoltarea cognitiva a copilului in cel mai placut mod pentru copil: prin jocuri.

Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicata, in care mamicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alaturi de copilul lor si care:

- Stimuleaza curiozitatea copilului, capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o noua perspectiva si invatarea, ca rezultat al acestui proces.

- Contribuie la dezvoltarea motricitatii si a coordonarii dintre privire si miscarile corpului.

- Pun accentul pe dezvoltarea atentiei focusate/centrate si stimuleaza inteligenta senzoriala.

- imbunatatesc coordonarea ochi-mana, care ajuta copilul sa invete despre masuri si marimi, precum si sa perceapa notiunile de interior, exterior, inauntru si afara.

- Conduc la formarea rabdarii, a stimei de sin, a increderii in sine si a capacitatii copilului de a relationa cu cei din jur.

- Stimuleaza creativitatea si spiritul liber.

- Au scopul de a invata despre categorii si clasificari, ceea ce il ajuta pe copil sa isi formeze impresii si pareri mai usor despre lucruri si situatii.

- Accelereaza capacitatea copilului de a se exprima verbal si non-verbal.

Studiile au aratat ca parintii ai caror copii au devenit, mai tarziu, sclipitori, au pus in practica un principu comun: acela ca fiecare proces de invatare, fiecare descoperire pe care o face copilul, trebuie sa treaca prin joc si placere. Ei si-au incurajat copii sa dea curs curiozitatii lor native, sa exploreze mediul inconjurator, sa se bucure de activitatile care le plac, ceea ce a favorizat, de asemenea, crearea unei relatii excelente parinte-copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre