Ateliere pentru cei mici, conferinte pentru cei mari si spectacole pentru toate varstele, la Tandarica!

/ / Modificat: 2012-11-26
Ateliere pentru cei mici, conferinte pentru cei mari si spectacole pentru toate varstele, la Tandarica!

Ateliere pentru cei mici, conferinte pentru cei mari si spectacole pentru toate varstele, la Tandarica!

Festivalul International al Teatrului de Animatie "Bucurii Pentru Copii. Spectacole De Colectie" editia a 8-a, 22 noiembrie – 1 decembrie 2012 va asteapta la o saptamana plina de evenimente.

In cea de-a doua saptamana a festivalului, publicul larg este invitat la spectacole de teatru dedicate atat copiilor cat si adultilor, ateliere educative menite sa stimuleze creativitatea celor mici, conferinte care vor incerca sa raspunda la intrebari esentiale legate de teatrul pentru copii si adolescenti, precum si lansari de carte.



Spectacolele de teatru, productii din Romania (Bucuresti, Galati, Iasi, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Brasov)  si din strainatate (Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), va asteapta sa intrati in frumoasa lume a povestilor si sa faceti cunostinta cu minunatele personaje.

Programul spectacolelor il gasiti aici.
 
Atelierele educative "Aici-Acolo" care au avut loc azi, luni, de la orele 12:00 au fost sustinute de Asociatia pentru Teatru si Origami in Romania si reprezinta un program de introducere concreta a universului intercultural in lumea copiilor (3 - 11 ani) apeland la cele 5 simturi. Programul este creat de Eugenia Barbu si realizat de A.C.T.O.R.

Marti de la orele 14:00 cei mici si cei mari sunt asteptati la workshop –ul "Marionete cu sosete", sustinut de Gratiela Ene, un atelier de constructie si creatie de marionete in care sosetele prind viata!
 
Tot marti de la orele 17:00 editura RAO va lansa 4 carti dedicate micutilor cititori: "Numaram pana la 10", "Alfabetul desenat, mai usor de invatat", "Learn English with the Little Prince" si "Le Francais avec le Petit Prince", iar miercuri la orele 17:00 Toma Hogea va lansa cartea: "Despre arta papusarilor romani. Dialoguri cu maestrii scenei", o istorie a Teatrului de Animatie din Romania, vie, vorbita, cu marile personalitati ale breslei papusaresti.
 
O sectiune importanta a acestui festival o constituie conferintele sustinute de personalitati  marcante din lumea culturala atat din tara cat si din strainatate menite sa analizeze si sa dezbata situatia teatrului de profil din lume, sa faca o analiza a produsului cultural romanesc si sa gaseasca solutii pentru integrarea acestuia pe piata internationala.

Stephan Rabl, membru in Comitetul Executiv ASSITEJ International, actor si regizor in diverse companii, director artistic al unor festivaluri de prestigiu din Austria va explica mai multe despre "Noile metode pentru teatrul de copii si adolescenti" in cadrul conferintei cu acest nume care va avea loc  marti 27 noiembrie, la orele 19:00.
 
Joi 29 noiembrie 2012, la orele 15:00, Kolja Burgschuld (AUSTRIA), manager si coordonator proiecte ASSITEJ Austria, ne va vorbi despre experienta austriaca din ASSITEJ, despre prezentarea retelelor, proiectelor, organizarii, problemelor si solutiilor, definind un tablou complet al unei organizatii viabile.

Tot joi, de la orele 19.00 Stefan Fischer-Fels, director artistic al Teatrului Grips din Berlin si vice-presedinte al ASSITEJ International va da numeroase impulsuri si va pune intrebari cu scopul de a initia o discutie fructuoasa cu participantii despre provocarile pentru viitorul teatrului pentru copii.

Miercuri la orele 15:00, Daniel Klinger ne va vorbi despre Light design in teatru, Mihaela Michailov va face o analiza despre necesitatea unui teatru adecvat copiilor si adolescentilor, in conferinta "Al cui este teatrul pentru copii?" pe care o va sustine miercuri, la orele 20:00, iar Sabina stirb ne va spune "De ce are nevoie si arta de PR?" vineri 30 Noiembrie 2012, la orele 15:00.

De asemenea miercuri, joi si vineri vor avea loc intalniri importante de lucru cu directorii teatrelor de animatie si pentru copii din Romania.

Festivalul International al Teatrului de Animatie „Bucurii Pentru Copii . Spectacole De Colectie” este organizat  de Teatrul de Animatie tandarica impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, ASSITEJ Romania si UNIMA Romania si se desfasoara in perioada 22 noiembrie – 1 decembrie. Aceasta editie a festivalului are ca motto "Construim poduri. Trecem granite" si are scopul de a aduce in atentia publicului roman diferite stiluri ale teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume. Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul tandarica, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, scoala nr.3 si Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii si adulti jucate de trupe de profil din Romania dar si din strainatate (China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania)  numeroase workshop-uri,lansari de carte, expozitii si conferinte sustinute de personalitati remarcabile din lumea teatrului mondial.

Acestui eveniment i s-au asociat: Ministerul Culturii si Patrimoniului Cultural (partener), Assitej Romania, Unima Romania, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, cu sprijinul Institutului Cultural Italian, RATB iar ca parteneri media: Digi 24 HD, Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Romania Bucuresti Fm, Radio France Internationale Romania, Spectacular Tv, Sapteseri, Cocor Media Channel, BeWhere, Romania Libera, Hotnews, Yorik, Zile si nopti, Revista 22, Utilecopii.ro, Ziarul Ring, Onlinegallery.ro, Port.ro, Pipo, Doxi, Clopotel.ro, Observatorul Cultural, Gradinite.com, Prokid.ro, ListaGradinite.ro, GradiniteBucuresti.com, Clopotel.ro, Copilul.ro, Inzonata.ro, Calendar evenimente, Liternet, DC News, Melc-Codobelc.ro, Sfatulmamicilor.ro, Mamica, Suntparinte.ro, Programul Aici-Acolo si A.C.T.O.R, Programul Tineret in actiune, Tineret, Centrul Cultural European pentru Educatie prin Arta si Cultura "Educ-Art"


Informatii pe www.teatrultandarica.ro sau Facebook Teatrul Tandarica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre