Ateliere de creatie si educatie muzeala Micii orfevrieri

/ / Modificat: 2014-02-26
Ateliere de creatie si educatie muzeala Micii orfevrieri

Atelierele de creatie si educatie muzeala "Micii orfevrieri" reincep la MNIR in expozitia "Aurul si argintul antic al Romaniei"

Muzeul National de Istorie a Romaniei reia incepand cu 19 februarie a.c., seria de ateliere de creatie si educatie muzeala derulate in expozitia "Aurul si argintul antic al Romaniei" sub genericul "Micii orfevrieri".

"Aurul si argintul antic al Romaniei" reuneste peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur si argint, descoperite pe teritoriul Romaniei. Expozitia ilustreaza, prin aceste obiecte de o deosebita valoare istorica, estetica si simbolica, o perioada de peste sase milenii.

"Micii orfevrieri" este un atelier de realizare a unor piese inspirate de obiectele istorice de podoaba din expozitia amintita mai sus si se adreseaza atat copiilor cat si adultilor care-i insotesc, putandu-se bucura impreuna de aceasta activitate (re)creativa.

Atelierele vor avea loc in zilele de miercuri si vineri, incepand cu ora 13:00, debutand cu un ghidaj in expozitie, continuand cu modelaj din material fimo si voie buna. Creatiile vor lua forma finala in cuptorul de ceramica si vor putea fi luate acasa de participanti.

Pentru desfasurarea in conditii optime a atelierului, numarul de participanti este cuprins intre 10 (minim) si 20 (maxim) de persoane. Taxa de participare este de 15 lei de persoana (copil/adult). intrucat atelierul presupune si ghidaj in expozitie, aceasta taxa va fi achitata si de adultii insotitori.

Participarea la ateliere se face exclusiv pe baza de inscriere, pe adresa de e-mail a Sectiei Relatii cu Publicul, Compartimentul de Educatie Muzeala: pr.mnir@gmail.com. inscrierea se considera valida in momentul in care se primeste o confirmare din partea Sectiei Relatii cu Publicul.

Va multumim si va asteptam cu drag!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre